STIGLA PRAVA ZIMA

Na Platku palo oko 30 cm snijega, pokrenut je sustav zasnježivanja: Sve će biti spremno za skijaše do utorka

Hina

Snimio Mateo Levak

Snimio Mateo Levak

Već tijekom vikenda skijašima i školama skijanja na raspolaganju će biti 'baby staza' na Platku, a sanjkaši će moći na sanjkališteRIJEKA– Na Platku je nakon zahladnjenja pokrenut sustav zasnježivanja pa će skijalište, bude li sve prema planu, biti otvoreno u utorak, 24. siječnja, doznaje se u petak iz Goranskoga sportskog centra.


Direktor Goranskoga sportskog centra Alen Udovič rekao je za Hinu da je sustav zasnježivanja pokrenut sinoć kako bi se pravodobno pripremila kvalitetna snježna podloga i omogućilo što više skijaških dana, a radit će do ponedjeljka.


Na Platku je sada 25 do 30 centimetara prirodnog snijega koji je, dodao je, najprije bio pao na mokro i toplo tlo, ali se sada, nakon zahladnjenja, polako steže.
Udovič je rekao kako Platak, prema vremenskoj prognozi, očekuje nekoliko hladnih i vjetrovitih dana te da su moguće i dodatne količine prirodnog snijega.


Najavio je da će već tijekom vikenda skijašima i školama skijanja na raspolaganju biti ‘baby staza’ na Platku, a sanjkaši će moći na sanjkalište uz ‘baby lift’ i na donjem dijelu staze Pribeniša.


Sljedećeg tjedna na Platku će, ovisno o vremenskim prilikama, osim dnevnog skijanja svaki dan, biti omogućeno i noćno skijanje utorkom i petkom.


Udovič je još najavio da će se od 27. do 29. siječnja na Platku drugi put održati međunarodna utrka „2nd European Skibike Cup“, na kojoj se očekuje 40 vozača iz 11 zemalja.