Mostovka

Marija Selak Raspudić: Laž je da sam vršila pritisak na Hininu novinarku

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Iznijela je svoju stranu priče.aborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić u ponedjeljak je opovrgnula tvrdnje da je vršila pritisak na novinarku Hine i tvrdila da ju Hina namjerno šikanira i cenzurira.


“Istina je da sam došla upitati Hininu novinarku, nakon što je objavila priopćenje o saborskom glasovanju u petak, zašto je potpuno izostavila moj govor u ime Kluba Mosta, premda je prethodno redom navela što su rekli Peđa Grbin, Katarina Peović i Anka Mrak Taritaš, preskočila mene, pa potom nastavila s Brankom Bačićem, koji je bio sljedeći govornik, i Sandrom Benčić”, navodi zastupnica u priopćenju.


Dodaje da je njeno pitanje pritom bilo: “Zašto središnja izvještajna agencija ne prenosi informacije iz Hrvatskog sabora, nego uređuje sadržaj koji izlazi u javnost i zašto je pritom preskočena moja izjava?”.
“U raspravi koja je uslijedila spomenula sam da se nije samo jednom dogodilo da Hina ne prenese kronologiju saborskih rasprava, nego onoga tko govori prvi navede zadnjeg i tome slično te navela konkretne slučajeve, a nerijetko i ne prati pažljivo saborsku raspravu, nego navede prvih par ili zadnjih par govora o temi koja je na dnevnom redu.


U raspravi sam također nedvosmisleno i u pomirljivom tonu istaknula da ne želim da se ništa napravi oko ovog slučaja, da mi ne pada pisati pisma nadređenima, da ne tražim niti očekujem da me se stavlja u naslove ili svaki put prenese, ali da ne razumijem zašto preskaču ono što se dogodilo i da mislim da to nije u redu jer hrvatska javnost ima pravo na cjelovite informacije o tome što se događa u Saboru”, priopćila je Selak Raspudić.


Ističući da je Hina javna ustanova Selak Raspudić smatra da je u tom smislu i rad njezinih novinara, baš kao i rad saborskih zastupnika, podložan propitivanju.


“Imajući u vidu da je riječ o agenciji koja servisira informacijama sve ostale medije i time oblikuje javno mnijenje u Hrvatskoj pristranost i cenzura nedopustiva je u djelovanju njezinih novinara, jednako kao i pritisak na saborske zastupnike koji se usude postavljati pitanja oko preskakanja određenih saborskih rasprava”, navodi među ostalim Selak Raspudić.


Ravnateljica Hine Branka Gabriela Vojvodić ranije u ponedjeljak izvijestila je Hrvatski sabor i Hrvatsko novinarsko društvo o pritisku saborske zastupnice Marije Selak Raspudić na novinarku Hine na njenom radnom mjestu – novinarskoj sobi saborskih izvjestitelja.