TUŽNA VIJEST

DNK analiza potvrdila da je mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu Matej Periš

P. N.

Foto Screenshot MUP Srbije, Nestali.hr

Foto Screenshot MUP Srbije, Nestali.hr

Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je provjerio na internetu i vidio da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu bijelu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se utopi, on je okrenut tijelom na dole - rekao je Zelenović.Prema prvim neslužbenim informacijama, DNK analiza potvrdila je da je tijelo pronađeno u Dunavu kod Ade Huje tijelo Mateja Periša. Uzrok smrti je, kako se i pretpostavljalo, utapanje. Tijelo je našao kapetan broda, Milovan Zelenović, u srijedu ujutro u 9:10 sati, javlja Telegraf.rs.


Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći 30. na 31. prosinca prošle godine kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba “Gotik” i otad mu se gubi svaki trag.


Nakon 139 dana potrage, tijelo je u srijedu primjećeno pored Ade Huje, nizvodno od Beograda i po odjeći je odgovaralo onome kako je mladić bio odjeven u noći kad je nestao.
DNK je rađen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.


– Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo, da se zaustavlja malo dalje. Vjetar ga je donio, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je provjerio na internetu i vidio da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu bijelu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se utopi, on je okrenut tijelom na dole – rekao je Zelenović.


Matejev otac Nenad Periš u više je navrata tijekom jučerašnjeg dana dao do znanja kako je mrtvi mlađi muškarac najvjerojatnije njegov sin.


“Čekali smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška”, kazao je za HRT Nenad Periš nakon što ga je srpski MUP izvijestio da je u Dunavu nađeno tijelo muškarca čija odjeća odgovara opisu odjeće u koju je bio odjeven njegov sin Matej