Regiojet

Žuti vlakovi počeli svakodnevno pristizati, dosad prodane 62 tisuće karata: ‘Česima je Kvarner najbliže more’

Alenka Juričić Bukarica

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Radim Jančura, vlasnik RegioJeta, kazao je da su mnogi srpanjski termini rasprodaniRIJEKA – Prepoznatljivim žutim vlakovima češkog željezničkog prijevoznika RegioJeta tijekom lipnja je između Češke i Hrvatske putovalo čak 11.000 putnika. S jučerašnjim je danom zaključen lipanjski red vožnje kada su RegioJetovi vlakovi za Rijeku i Split vozili tri puta tjedno jer s početkom srpnja kreće režim svakodnevnih dolazaka.


Velik interes


Svakog dana vlakovi češkog prijevoznika prema Hrvatskoj će putovati i tijekom kolovoza, a u rujnu se vraća režim dolazaka od tri puta tjedno. Iz RegioJeta su poručili kako su početkom ove turističke sezone jako zadovoljni te kako je do sada za cijelu sezonu prodano preko 62.000 ulaznica. Da podsjetimo, lani su ovi vlakovi prevezli oko 100.000 putnika pa je za očekivati kako bi se lanjski rezultat mogao i premašiti.


– Do danas smo prodali preko 62 tisuće karata za svoje hrvatske željezničke linije, a interes za Split i Rijeku je još uvijek uravnotežen, kazao je Radim Jančura, vlasnik RegioJeta dodajući kako velikom interesu za povezivanje s Hrvatskom pomaže i činjenica da se putnici ne moraju nositi s bilo kakvim epidemiološkim mjerama.
– Lipanjski promet naših vlakova za Hrvatsku smatram uspješnim, odaziv putnika je jako pozitivan. Mnogi srpanjski termini su već rasprodani, pa sada klijentima preporučam da odaberu neki od termina u kolovozu ili rujnu. Idealne destinacije su Rijeka i Kvarnerski zaljev, koji je zapravo nama najbliže hrvatsko more, dodao je Jančura. Ove godine vozni red je u odnosu na lani nešto izmijenjen pa vlakovi više ne prolaze kroz Budimpeštu, ali spajaju Prag, Bratislavu i Zagreb. Osim u Pragu i Brnu, vlakovi se zaustavljaju i u Žďáru nad Sázavou i Havlíčkův Brodu, a kao i prošle godine u Kolínu, Břeclavu i Bratislavi. Cijene karata i ove godine su sigurno jedan od aduta, osim činjenice da turisti koji dolaze na more ustvari mogu cijeli put prespavati s obzirom na to da vlakovi kreću kasno popodne i u Hrvatskoj su drugi dan ujutro. Naime, cijene karata kreću se već od 23,9 eura za sjedeća mjesta, te od 31,9 eura za mjesta u spavaćim vagonima. Kapacitet vlakova je i ove godine nešto više od 600 putnika po jednoj kompoziciji, dakle 15 vagona.


Brojni izleti


U RegioJetu navode i kako cijena karte uvijek uključuje besplatnu rezervaciju sjedala i sve usluge u vlaku uključujući flaširanu vodu, besplatnu kavu i doručak, internet priključak ili korištenje besplatnog zabavnog portala… Putnik, naravno, može naručiti i druga jela i pića s jelovnika na brodu. Inače, i ove godine RegioJet ima u ponudi i povezivanje s drugim destinacijama. Naime, u Rijeci, Ogulinu i Splitu one koji to žele čekaju autobusi koji ih dalje prevoze do više od 40 destinacija na jadranskoj obali kao što su Zadar, Makarska, Poreč ili otok Pag. Na Kvarneru se putnicima nudi da autobusom nakon silaska s vlaka u Rijeci, dalje dođu do Crikvenice, Novog Vinodolskog, Malinske, Krka, Baške ili pak Opatije.


Ova godine se, pak, odustalo od linija do Dubrovnika koje su se lani pokazale neisplativima. Inače, u češkom željezničkom prijevozniku isto su tako još jednom napomenuli i kako je ova linija odlična prilika i za hrvatske građane da posjete Bratislavu ili Prag.