Vojarna Josip Jović u Udbini

ZNANJE I VOJNIČKE VJEŠTINE Tko je najspremniji pripadnik HV-a i MUP-a?

Marin Smolčić

foto: MORH

foto: MORH

Na natjecanju sudjeluju 82 natjecatelja iz postrojbi Hrvatske vojske, 20 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova RH, a s obzirom da je ovo je natjecanje od 2014. godine međunarodnog karaktera, na njemu sudjeluje i 44 pripadnika partnerskih i savezničkih vojski i NATO strateških zapovjedništava.UDBINA – Svečanim postrojem pripadnika Hrvatske vojske i MUP-a otvoreno je natjecanje za najspremnijeg pripadnika Hrvatske vojske „Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku“ U vojarni „Josip Jović“ u Udbini sudionike natjecanja pozdravio je i poželio im dobrodošlicu zapovjednik natjecanja brigadir Željko Ljubas, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“.


Ovo je osmo natjecanje po redu, a nositelj natjecanja ove godine je Zapovjedništvo za obuku i doktrinu. Kvalifikacijsko i glavno natjecanje održat će se 9. i 10. svibnja 2019., a aktivnosti i pripreme u sklopu natjecanja provode se od 3. do 11. svibnja 2019. na prostoru vojarne „Josip Jović“ i širem području općine Udbina.


Na natjecanju sudjeluju 82 natjecatelja iz postrojbi Hrvatske vojske, 20 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova RH, a s obzirom da je ovo je natjecanje od 2014. godine međunarodnog karaktera, na njemu sudjeluje i 44 pripadnika partnerskih i savezničkih vojski i NATO strateških zapovjedništava.
Među natjecateljima je i osam žena iz Hrvatske te dvije pripadnice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.


Strani sudionici svoj boravak u Hrvatskoj, zajedno s pripadnicima MUP-a, započeli su izletom u Zadar, a od ponedjeljka ih očekuju pripreme, potom kvalifikacijsko i glavno natjecanje na kojem će na stazi dugoj približno 40 km odmjeriti snage i pokazati svoju spremnost, znanje i vojničke vještine.