Neugodno iskustvo

Ženu pozitivnu na antigenskom testu, liječnica poslala na PCR: ‘Ne govorite ništa taksistu, stavite rukavice i dvije maske i bit će OK’

P. N.

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nije joj bilo jasno kako je moguće da netko tko je pozitivan putuje taksijem, pa je nazvala liječnicu za pojašnjenjeIako u uputama Grada Zagreba kako svatko tko je pozitivan na antigenskom testiranju mora prvi dan javiti se svom izabranom liječniku obiteljske medicine, pridržavati se epidemioloških mjera te ostati u strogoj izolaciji, ima i onih koji imaju drugačija iskustva.


Sugovornica portala Dnevnik.hr priča kako se nakon pozitivnog nalaza na antigenskom testu javila svojoj liječnici opće prakse koja ju je uputila na još jedno testiranje.


”Bila sam u kontaktu s osobom kojoj je potvrđen COVID-19, zbog čega sam otišla na brzi test. U roku sat vremena kako sam obavila brzi test su me nazvali iz dermatovenerološke ordinacije (lokacija gdje sam radila brzi test) gdje su mi rekli da sam pozitivna i da se moram javiti svom liječniku opće prakse za dodatan PCR test. Nikakve druge upute mi nisu dali, niti da ostanem doma, apsolutno ništa. Valjda pod pretpostavkom da građani već sve znaju”, ispričala je i dodala kako joj je sestra iz ordinacije njene izabrane liječnice javila kako testiranje ima za tri dana u Sigetu.
“Bila sam pod temperaturom i spavala te nisam to dalje propitkivala”, prisjetila se i dodala kako joj je sestra rekla da je to “drive in” i da mora ići osobnim automobilom. Rekla je da ga nema, a sestra joj je rekla da ode – taksijem.


Nije joj bilo jasno kako je moguće da netko tko je pozitivan putuje taksijem, pa je nazvala liječnicu za pojašnjenje.


“Drugi dan sam nazvala doktoricu da ju pitam kako da dođem tamo ako nemam automobil, a taksisti me ne žele voziti s pozitivnim brzim testom? Rekla mi je ‘pa zašto ste im rekli da ste pozitivni? Nemojte im to uopće govoriti, stavite dvije maske, rukavice i bit će sve OK”’, rekla je za Dnevnik.hr.


Pitala je ima li pravo na sanitetsko vozilo, ali joj je rečeno da je to samo za – nepokretne osobe.