Ganuta je podrškom

Za spolno zlostavljanu policajku u 24 sata dobri ljudi skupili 20 tisuća kuna

P. N.

Foto Zaklada Solidarna

Foto Zaklada Solidarna

Policijska službenica koja je izgubila spor iako je utvrđeno da ju je nadređeni cijelu noć spolno zlostavljao sada će, zahvaljujući pomoći, moći podmiriti sudske troškoveU samo 24 sata prikupljeno je čak 20.818,10 kuna!


Policijska službenica koja je izgubila spor iako je utvrđeno da ju je nadređeni cijelu noć spolno zlostavljao sada će, zahvaljujući pomoći, moći podmiriti sudske troškove.


Ganuta je podrškom i svima se od srca zahvaljuje. Višak prikupljenih sredstava bit će iskorišten za pomoć drugim žrtvama seksualnog i obiteljskog nasilja u okviru Fonda #SPASIME Solidarnošću protiv nepravde!
Podsjećamo, prethodno su tri organizacije cilvinog društva pokrenule akciju kojom građanke i građane pozivaju da donacijama podrže policijsku službenicu koja je izgubila spor protiv nadređenog kolege iako je utvrđeno da ju je čitavu noć na dužnosti spolno zlostavljao.


– Unatoč tome, osumnjičeni je oslobođen jer se zlostavljanje “dogodilo samo jednom”.


Iako je postupila na pravilan način kako bi se nasilnik razotkrio i kako bi ga se spriječilo da eventualno ponovi nasilje prema drugim kolegicama, žrtva zlostavljanja sada mora platiti sve sudske troškove u iznosu barem 10.000 kuna, poručili su organizatori akcije iz Inicijative #SPASIME, Zaklade Solidarna te Platforme za reproduktivnu pravdu.