Štrajk u školama

Vozači masovno trubili za obrazovanje: Učitelji svoju borbu iz učionica preselili na ulice

Hina

Foto Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto Tomislav Miletic/PIXSELL

Promet je bio gust, a gotovo svaki sudionik u prometu uzvratio je na sindikalne pozive da potrube za obrazovanje, prestanak štrajka i prihvaćanje zahtjeva sindikataZAGREB Prosvjedna akcija “Potrubi za obrazovanje” sindikata zaposlenih u obrazovanju, kojom su na zagrebačkim raskrižjima upozorili goste kongresa Europske pučke stranke (EPP) na ignoriranje iz Vlade održana je od 13 sati do 14 sati.


Stotinjak članova sindikata s transparentima bilo je raspoređeno na raznim raskrižjima od hotela Sheraton do Arene Zagreb, gdje se danas održava kongres EPP-a.


Promet je bio gust, a gotovo svaki sudionik u prometu uzvratio je na sindikalne pozive da potrube za obrazovanje, prestanak štrajka i prihvaćanje zahtjeva sindikata.
Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec dio članstva okupio je na Trgu žrtava fašizma, jer se ondje nalazi središnjica HDZ-a.


Sindikati će u četvrtak održati malo okupljanje na Trgu svetog Marka, koje su simbolično nazvali “Prosvjed šutnje”. Policiji su prijavili dolazak tristotinjak prosvjednika.


Podsjetimo, ovog tjedna profesori i učitelji zaoštrili su svoju akciju za viši koeficijent tako što su s cirkularnog štrajka po županijama prešli na frontalni štrajk u cijeloj Hrvatskoj. Tvrde da nastave u školama neće biti sve dok im Vlada ne ispuni zahtjeve.


S druge strane, Vlada o koeficijentima složenosti posla uopće ne želi pregovarati.


Članovi školskih sindikata već tjednima štrajkaju za povećanje koeficijenta složenosti rada za 6,11 posto, a Vlada uporno odbija njihove zahtjeve.