Preslagivanje

Škorina ostavka dobra vijest i za Vidović Krišto: Miljenica desnice osniva stranku koja bi mogla ugroziti Domovinski pokret

Dražen Ciglenečki

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Karolina Vidović Krišto je zajedno s Milanom Vrkljanom početkom godine napustila Klub Domovinskog pokretaOstavka Miroslava Škore sigurno je dobra vijest za HDZ, ali i za druge aktere na desnoj političkoj sceni.


Jedan od njih je i saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, koja je, zajedno s Milanom Vrkljanom, početkom godine napustila Klub Domovinskog pokreta.


Ona je vrlo popularna među desnijom publikom, a uskoro će ovo dvoje osnovati vlastitu stranku.
“Ozbiljno se pripremamo, za novom strankom postoji društvena potreba i ona ne smije sadržavati one greške na kojima su drugi u svojim, nekada i ispravnim nastojanjima, padali. U pristupnici će biti sadržan i svojevrsni lustracijski formular, koji će biti preduvjet za članstvo u toj stranci. Ta stranka se neće zalagati za jednu, a provoditi drugu politiku, kao što je slučaj s današnjom političkom strukturom. Nemam nikakve dvojbe u uspjeh tog političkog projekta”, izjavila je Karolina Vidović Krišto neki dan u intervjuu za tjednik Domovina.


Ova bi stranka mogla politički ugroziti Domovinski pokret, preuzeti im dio birača, a možda i kojeg zastupnika.