Akcija u tijeku

Velika akcija USKOK-a: Privođenja u više gradova zbog poreznih prijevara, šteta oko 10 milijuna kuna

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Uskok je izvijestio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja a odnose se na više osoba za koje se sumnja da su počinile porezna kaznena djela u sastavu zločinačkog udruženjaNekoliko osoba uhićeno je na virovitičko-podravskom i zagrebačkom području zbog višemilijunskih poreznih prijevara, izvijestili su u subotu Ravnateljstvo policije i Uskok koji nad osumnjičenima provode hitne dokazne radnje.


Istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje da su počinile porezna kaznena djela i pribavile nepripadnu višemilijunsku materijalnu korist provode Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta nadležan za Osijek u koordinaciji s Uskokom.


Ravnateljstvo policije izvijestilo je da je u tijeku provođenje dokaznih radnji na području policijskih uprava virovitičko-podravske i zagrebačke te da je protiv osumnjičenika, koji će tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku, podnesena kaznena prijava.
Uskok je izvijestio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja a odnose se na više osoba za koje se sumnja da su počinile porezna kaznena djela u sastavu zločinačkog udruženja.


Nakon ispitivanja osumnjičenika Uskok će donijeti odluku hoće li protiv osumnjičenika tražiti istražni zatvor.


Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, šteta za državni proračun iznosi desetak miljuna kuna, a osumnjičeni su državu oštetili na trgovni mesom.