Zatvoreni dio sjednice

Ustupak Bandiću? Vlada na čelo Fonda za zaštitu okoliša stavila bivšeg SDP-ovca bliskog Milanki Opačić

Jagoda Marić

Foto I. Kralj / PIXSELL

Foto I. Kralj / PIXSELL

U vrijeme Vlade Zorana Milanovića bio je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, ali danas je u dobrim odnosima s Milankom Opačić koja je članica stranke Milana BandićaFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio je nakon tri mjeseca novog direktora. Vlada je na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice na tu dužnost imenovala Sinišu Kukića. Bivšeg direktora, HNS-ovca Dubravka Ponoša, zamijenio je nekadašnji SDP-ovac koji je u vrijeme Vlade Zorana Milanovića bio zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda.


Zanimljiv je to izbor za HDZ-ovu Vladu koju vodi Andrej Plenković, pa dio naših sugovornika iz Vlade tu situaciju objašnjava činjenicom da je Kukić posao dobio nakon provedenog natječaja, ali dio vladajuće stranke nije najsretniji zbog imenovanja te napominju da je Kukić u dobrim odnosima s bivšom SDP-ovom potpredsjednicom Vlade Milankom Opačić koja je sada članica stranke Milana Bandića pa samim time i dio vladajuće većine.


U tome, objašnjavaju nam sugovornici možda treba tražiti razloge Kukićevog napretka. Prije nego je počeo karijeru u Hrvatskim vodama Kukić je bio direktor vukovarskog hotela Dunav. Bivši direktor Ponoš morao je dati ostavku nakon što je sam objavio snimku na kojoj vrijeđa i prijeti Mislavu Kotarcu, predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu. Ponoš je tvrdio da ga Kotarac tom snimkom godinu dana ucjenjuje.
Uz to Vlada je našla zamjenu i za Janicu Kostelić pa je novi državni tajnikom Središnjeg državnog ureda za šport postao Tomislav Družak koji je bio čelnik u više sportskih saveza te dragovoljac Domovinskog rata. Vodio je HDZ-ovu tvrtku koja je skupljala donacije za kampanju Kolinde Grabar-Kitarović.


Plazonić predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Rijeka


Vlada je jučer potvrdila i dosta promjena na čelu upravnih vijeća zdravstvenih ustanova, pa je umjesto razriješenog Željka Krznarića imenovala Željka Plazonić predsjednikom Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Članicom Upravnog vijeća Psihijatrijske bolnice Rab imenovana je Antonija Margeta dok je Alen Ružić imenovan na istu dužnost u vijeću Thalassotherapije Crikvenica – specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Primorsko-goranske županije, a Saša Miroslavić u vijeće Thalassotherapije Opatija – specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma.