Koronavirus

U Puli uspostavljena karantena za vozače teretnih vozila koji dolaze u Istru

Hina

Foto Screenshot

Foto ScreenshotPULA U Istri je, sukladno odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite, tijekom dana uspostavljena karantena za vozače teretnih vozila koji dolaze na to područje, izvijestio je u nedjelju navečer Županijski stožer.


Kako se navodi u priopćenju, ostaje na snazi preporuka Stožera civilne zaštite Istarske županije da djeca vrtićke i školske dobi ostanu kod kuće do 14. travnja.


Naime, kako je naveo načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, zbog blizine žarišta ugroze od epidemije koronavirusom i provedenih mjera na području Istarske županije kojima se ograničio rad pravnih osoba i okupljanje ljudi, prostori vrtića, osnovnih i srednjih škola te fakulteta se ne bi smjeli koristiti kao mjesta okupljanja jer će u protivnom donesene mjere biti nedjelotvorne.
U međuvremenu nalaz osobe, čiji je uzorak brisa jučer dostavljen u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” je negativan, doznaje se iz Stožera i dodaje kako je tijekom današnjeg popodneva jedna osoba hospitalizirana na Zaraznom odjelu Opće Pula. Rezultat uzorka brisa zbog sumnje na koronavirus bit će poznat tijekom sutrašnjeg dana.