Pandemija

U Ogulinu zbog koronavirusa odgođena rendgen snimanja i vjenčanje jednog radiologa

Hina

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“Odgađa se za danas planirano vjenčanje jednog od radiologa jer je upravo jutros dobio nalaz da je covid pozitivan. Umjesto na vjenčanje otišao je u samoizolaciju”, kaže ZorkoU Ogulinu je među sedam liječnika pozitivnih na covid-19 i svo troje radiologa, pa rendgen radi samo za hitne slučajeve, odgođena su mnoga snimanja, ali i jedno vjenčanje, rekao je u petak Hini ravnatelj ogulinske bolnice Josip Zorko.


“Odgađa se za danas planirano vjenčanje jednog od radiologa jer je upravo jutros dobio nalaz da je covid pozitivan. Umjesto na vjenčanje otišao je u samoizolaciju”, kaže Zorko.


No, svi ostali liječnici su dobro, većinom bez simptoma, a već je uobičajeno da jedni djelatnici bolnice odlaze u samoizolaciju, drugi se iz nje vraćaju.
Tako je danas u samoizolaciji 48 djelatnika bolnice, od kojih sedam liječnika – tri radiologa, jedan kirurg i tri specijalizanta sa covid odjela.


Ali, kaže Zorko, svi odjeli rade, pa i rendgen. U samoizolaciji nisu rendgen inženjeri, tako da za hitne slučajeve kirurzi, kardiolozi ili neurolozi dobiju snimku bez očitanog stanja, no oni znaju sami očitati sliku.