Split

U karanteni 20 Hrvata i devet Talijana s trajekta Marko Polo. Čuvaju ih policajci

Hina

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

U karantenu na Duilovu završili su putnici s broda Marko Polo koji je u srijedu u 6.40 sati uplovio u splitsku gradsku luku iz Ancone, a na njemu se nalazio 91 putnikSPLIT U županijsku karantenu za zdrave osobe na splitskom Duilovu smješteno je ukupno 29 osoba od kojih je 20 hrvatskih i devet talijanskih državljana, koji su u srijedu ujutro trajektom Marko Polo iz talijanske Ancone uplovili u splitsku luku.


Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije priopćio je u četvrtak da u županiji nema nijedan potvrđen slučaj zaraze koronavirusom, a preporuka je županijskog Stožera civilne zaštite i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo da se do daljnjega odgode manifestacije i slični skupovi.


“Ukoliko se radi o sportskim susretima preporuka je da se igraju bez gledatelja. Organizatori koji žele organizirati okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde koji su navedeni na stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo”, poručuju iz Stožera.
Od srijede navečer su na Duilovu i policajci koji će tamo biti 24 sata dnevno kako bi onemogućili pristup neovlaštenim osobama na dijelu koji je određen kao karantena.


“Mi smo tamo kako bi onemogućili da bilo tko neovlašten ulazi u karantenu. Zna se vrlo dobro tko unutra može ulaziti i kakva su pravila. Policija je tamo kao podrška da neovlaštene osobe ne ulaze u dio koji je karantena. To ćemo raditi dok za to bude postojala potreba. Njima nije oduzeta sloboda niti su pod našim, već nadzorom medicinskog osoblja”, izjavila je Hini Antonela Lolić iz splitske policije.


U karantenu na Duilovu završili su putnici s broda Marko Polo koji je u srijedu u 6.40 sati uplovio u splitsku gradsku luku iz Ancone, a na njemu se nalazio 91 putnik.


Putnici su uglavnom dan proveli na brodu, a sinoć je njih 29 kolima Hitne medicinske pomoći i saniteta prebačeno u karantenu gdje će ostati sljedeća dva tjedna. Ostali putnici upućeni su u samoizolaciju.