Još se vadi

Tomislav Ćorić kaže da je jučer reagirao kao čovjek, a ne kao ministar: ‘Ja bih prvi ustao protiv praćenja novinara’

Foto Jurica Galoić PIXSELL

Foto Jurica Galoić PIXSELL

Novinari stalno govore o visokim izvorima. Sada ja kažem da je bila riječ o "visokom novinarskom izvoru"Ministar Tomislav Ćorić danas se u programu N1 televizije još jednom ispričao za činjenicu da je jučer novinara Hrvoja Krešića optužio da se “rubno bavi naftnim biznisom”, te ga prozvao za pisanje u internim novinarskim grupama.


“Gospodin Krešić je u pitanje ušao s krivom tezom, spomenuo je ime krive osobe i doveo ju u neugodan položaj. Implicirao je da sam ja osobu koja je potpisala memorandum nagradio mjestom u upravi Ine. Nažalost, moja reakcija je bila reakcija osobe, čovjeka, a ne ministra. Do nje nije smjelo doći”, rekao je Ćorić.


Kaže da je njegovo izlaganje bilo “odgovor na lažnu tezu provučenu kroz novinarsko pitanje”, kojom je implicirano da su Vlada i on kao ministar doveli u pitanje nacionalne interese Republike Hrvatske.


Pretjerana reakcija
“Neovisno o tome o kome se radi i tome da ja uvažavam g. Krešića kao novinara, ne mogu dopustiti da netko moj profesionalni integritet i ono što radim za našu zemlju, tako dovodi u pitanje. Moja reakcija na njegova pitanja i prekidanje mojih izjava, bila je pretjerana. Ja sam se već jučer ispričao medijskoj javnosti na ideji da se novinari u RH prate i da se prisluškuje njihova komunikacija. Prvi ću ustati protiv takve prakse ako se ikad pojavi”, dodao je..


Nije želio otkriti odakle mu informacije iz zatvorene novinarske grupe.


“Novinari stalno govore o visokim izvorima. Sada ja kažem da je bila riječ o “visokom novinarskom izvoru””, odvratio je i još se jednom ispričao na indiskreciji, koja mu se, tvrdi, više neće ponoviti.


Tvrdi kako Memorandum o razumijevanju Ine i Janafa iz 8. mjeseca 2018 godine, kojemu je bio svjedok, ima samo jedan cilj – optimizirati poslovanje obje tvrtke i donijeti im profit.


Za optužbe kako se novinar Krešić rubno bavi naftnim biznisom je rekao da je samo htio biti sarkastičan.


“Nisam ni u jednom času rekao da on zastupa interese nekog naftnog lobija. Htio sam reći da on nije kompetentna osoba koja može raspravljati o tome”.