Općinski građanski sud u Zagrebu

Sud zabranio portalu H-Alter da istražuje postupke Poliklinike za zaštitu djece i mladih

P. N.

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Sudac je donio odluku “radi osiguranja nenovčane tražbine Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i ravnateljice Poliklinike”, navodi se u rješenjuPortalu H-Alter Općinski građanski sud u Zagrebu odredio je u utorak privremenu mjeru zabrane objavljivanja tekstova o ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece i mladih Gordani Buljan Flander, javlja televizija N1.


Sudac je donio odluku “radi osiguranja nenovčane tražbine Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i ravnateljice Poliklinike”, navodi se u rješenju. Bez saslušanja urednika ili novinara portala H-Alter, sudac je odlučio donijeti privremenu zabranu pisanja tekstova o navedenoj javnoj ustanovi.


Privremena mjera zabrane izdana je temeljem Ovršnog zakona Udruzi za nezavisnu medijsku kulturu, izdavaču neprofitnog portala H-alter. Ostat će na snazi do pravomoćnog okončanja postupka koji su predlagatelji osiguranja dužni pokrenuti radi opravdanja navedene privremene mjere ili do drugačije odluke suda na prijedlog predlagatelja ili protivnika osiguranja.


Serija tekstova – Sustav za zaštitu ili zlostavljanje djece?
Riječ je o neuobičajenoj odluci Suda kojom se mediju zabranjuje pisanje o određenoj osobi.


Podsjetimo, H-alter je proteklih dana objavljivao tekstove u kojima problematizira rad ravnateljice Poliklinike.


Riječ je o seriji tekstova novinarke Jelene Jindre koji su objavljeni proteklih mjeseci na portalu H-alter pod naslovom “Sustav za zaštitu ili zlostavljanje djece?” Posljednji tekst objavljen je u srijedu 22. rujna.


Nezadovoljstvo Poliklinikom iskazala je nedavno u intervjuu pjevačica Severina Vučković, nakon čega je i resorno Ministarstvo rada i socijalne skrbi pokrenulo izvanredni nadzor.


Uklanjanje tekstova ranije su tražile udruge Hrvatska psihološke komora, Hrvatsko psihološko društvo i Hrvatska udruga socijalnih radnika, navodi Index.