Novo vrijeme

STRAH OD ZARAZE Pogledajte kako su HDZ-ovci sjedili odmaknuti na Plenkovićevom skupu u Zadru

Hina

Foto M. Dimić / PIXSELL

Foto M. Dimić / PIXSELL

Nakon Benkovca i Škabrnje, predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković predstavio je u utorak navečer u sportskoj dvorani na Višnjiku u Zadru program Odvažno za Hrvatsku, uoči nedjeljnih unutarstranačkih izboraPredsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je u Zadru rekao da je ta stranka prevodila sve bitne procese u zemlji u posljednjih 30 godina, ocijenivši da je za upravljanje tim procesima bila bitna homogenost vodstva što je za njega važno i nakon ovih unutarstanačkih izbora.


Nakon Benkovca i Škabrnje, predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković predstavio je u utorak navečer u sportskoj dvorani na Višnjiku u Zadru program Odvažno za Hrvatsku, uoči nedjeljnih unutarstranačkih izbora. Zanimljivo je da je 500-tinjak članova HDZ-a koji su došli na Višnjik zauzelo tek svaku treću stolicu, ostavivši među sobom slobodan prostor zbog poštivanja zdravstvenih protokola vezanih uz sprječavanje zaraze koronavirosom.


»Nitko od ovih ljudi nije povezan rodbinski, svatko je drukčiji, ali je član HDZ-a i dijeli zajedničke vrijednosti i istu budućnost i smjer stranke, rekao je Plenković .
Kako je istaknuo, to govori zato što je »izrazito bitno da stranka u najužem vodstvu bude homogena, da ima ljude koji će puhati u isti rog, dati vjetar u pravi smjer našim jedrima i raditi na jedinstvu stranke.Kad toga nema, kad netko hoće ubaciti u petu brzinu, a netko u rikverc, onda je to je problem«, rekao je Plenković.


Foto Marko Dimić PIXSELL


Foto Marko Dimić PIXSELL»Ova stranka je prevodila sve bitne procese u posljednjih 30 godina. Bez te homogenosti teško je upravljati procesima, a izazova je jako puno. Želimo svim znanjem i energijom, ne samo dati sve u provedbi našeg programa, nego rješavamo i mnoge krizne situacije kakve nismo planirali, a takvih je bilo puno, gospodarskih, potencijalne nove migracijske pa i ove s koronavirusom. Sve to zahtijeva puni angažman, dobru suradnju, zajednički stav i brzu reakciju, rekao je Plenković.


Dodao je kako želi da nakon predsjedanja Vijećem Europske unije HDZ ponovi uspjeh iz 2016. godine. A za to su potrebni zajedništvo i odvažnost, rekao je. »Uz vašu potporu vjerujem u uspjeh 15. ožujka, ali i na parlamentarnim izborima«, poručio je Plenković.


Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta podržao je Plenkovića kao kandidata za predsjednika stranke, i njegove suradnike – Ivana Anušića koji je kao 17-godišnjak branio zadarsko zaleđe u Domovinskom ratu, Branka Bačića, koji je zaslužan za realizaciju brojnih projekata u Zadarskoj županiji i druge najbliže Plenkovićeve suradnike.


»Predsjednik Plenković vodio je HDZ u pobjedu. Da nje nije bilo, mi ne bismo imali Vladu s 19 ministara HDZ-a nego bismo imali ministre kao u nekim prethodnim vladama, koji su zaustavili projekte, a ovamo nisu nikada došli. Neki nam predbacuju koaliciju s HNS-om, a s kim smo mogli? Realizirali smo niz projekata i imamo najuspješniju Vladu, ocijenio je Kalmeta.


Pozvao je zadarske članove HDZ-a da daju podršku kandidatu za zamjenika Tomi Medvedu te potpredsjednicima Olegu Butkoviću, Branku Bačiću, Ivanu Anušiću i Zdravki Bušić.