Nove mjere

Stožer donio nove odluke za tri županije

Hina

Foto: Ranko Suvar / CROPIX / Pool

Foto: Ranko Suvar / CROPIX / Pool

Mjere se odnose na Krapinsko-zagorsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županijuNacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak nove odluke koje se odnose na tri hrvatske županije – Krapinsko-zagorsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju.


U Krapinsko-zagorskoj županiji zabranjuje se izlazak korisnika domova za starije osim iz medicinskih razloga, zaposlenicima pružatelja socijalnih usluga ne preporučuje se odlazak na skupove i obvezno je vođenje evidencije okupljenih u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja više od 20 ljudi. Ta se epidemiološka mjera uvodi u trajanju od 15 dana.


U Zagrebačkoj se županiji mijenja odredba za privatne svečanosti, proslave i karmine na kojima sada može biti prisutno najviše 20 osoba, a na pogrebima i posljednjim ispraćajima mora se držati fizička distanca.
Mjere u Zagrebačkoj županiji vrijede do 31. listopada. Na prijedlog Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije mjere u toj županiji produljene su za još 14 dana te traju do 11. listopada.