Sporni radovi

Splitski HDZ odgovorio Puljku: “Skup je sport voditi grad s aktivistima”

Hina

Foto Ivo Čagalj PIXSELL

Foto Ivo Čagalj PIXSELLSplitski HDZ u ponedjeljak je odbacio tvrdnje gradonačelnika Splita Ivice Puljka da ga je Državni inspektorat kaznio sa 100 tisuća kuna za propuste HDZ-a u vezi s rekonstrukcijom vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmacija u park šumi Marijan, naglasivši da Puljak jeftino konstruira.


Gradonačelnik Splita Ivica Puljak rekao je ranije danas da ga je Državni inspektorat kaznio sa 100 tisuća kuna zbog ugovora o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmaciji, koji, kako tvrdi, nije izradio i potpisao on, nego HDZ.


Odbacivši Puljkove navode iz splitskog HDZ-a su objavili kako smo danas “svjedočili jednom od najjeftinijih gradonačelnikovih pokušaja konstruiranja još jedne epizode u kojoj ga ‘zli i opaki’ HDZ koči u radu (iako ima apsolutnu većinu)”.
Dodaju kako je Puljku “sada  HDZ kriv jer ga je Park šuma Marjan (čitaj Marinić) prijavila za bespravnu gradnju, a stvari nije vratio u prvobitno stanje, jer je na prijevremene izbore otišao zaslugom svog zamjenika pa ga je inspekcija kaznila na uočene nepravilnosti”.


HDZ poručio Puljku: Skup sport voditi grad s aktivistima


Srđan Marinić je nezavisni splitski gradski vijećnik kandidacijske liste Puljkove stranke Centar, a u veljači prošle godine, kada je podnesena prijava Park šume Marjan protiv gradonačelnik Puljka, bio je koordinator za Park šumu Marjan, kažu iz splitskog HDZ-a.


“Budući je jasno kako u ovom najnovijem ‘udaru’ na gradonačelnika nema ni promila suodgovornosti HDZ-a, predlažemo Puljku da sazove hitan sastanak s Marinićem i Ivoševićem te zatraži od njih ‘sufinanciranje’ posljedica njihove zaigranosti”, naveo je splitski HDZ.


Gradonačelniku Puljku su poručili kako je “skup sport voditi grad s aktivistima.”


Ravnatelj Park šume Marjan, Marko Pejnović, nedavno je potvrdio kako je ta Javna ustanova podnijela optužni prijedlog protiv gradonačelnika Puljka.


“Točno je da je još u veljači 2022. Javna ustanova podnijela optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Splitu protiv odgovorne osobe investitora Grada Splita gradonačelnika Ivice Puljka radi izvođenja građevinskog zahvata izgradnje vodovodne, fekalne kanalizacije i hidrantske mreže u kompleksu Vile Dalmacije bez akata potrebnih za gradnju,” rekao je Pejnović za Dalmatinski portal.