Domovinski pokret

Škoro najavio kandidaturu za Zagreb i obećao da će se Maksimir zvati po Cici Kranjčaru. Nije ga strah gubitka još jednih izbora

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

"Ja ne gledam to tako. Ako je HDZ u stanju ići na sedmi poraz u ovom gradu, ako je SDP izgubio troje parlamentarnih izbora, onda ja imam pravo izaći van, kao lider Domovinskog pokreta pred Zagrepčane i zatražiti ih da vodim ovaj grad jer ja znam kako to napraviti", zaključio je ŠkoroMiroslav Škoro predstavio je danas kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika.


“Rođen sam u slavonskoj ravnici, u Osijeku, dijete sam dvoje običnih, priprostih, poštenih ljudi iz dalmatinske zagore, Imotske krajine. U Zagrebu živim više od četvrt stoljeća. Ovdje sam odgojio dvoje prekrasne djece i podignuo svoj dom. U 58. godini života sam čovjek koji je spreman odgovoriti na izazove koji su pred nama. Dokazao sam da iz ničega mogu napraviti nešto za razliku od onih koji od nečega ne naprave ništa. Boje se svojeg neznanja pa onda napadaju mene. Ja im poručujem da ne odustajem niti ih se bojim”, rekao je Škoro, prenosi Dnevnik.hr.


Kaže da ga nije strah pametnijih i sposobnijih i da će okupiti kvalitetan tim, pri čemu neće biti važna stranačka iskaznica.
“Zagreb će popraviti svoju komunalnu i prometnu infrastrukturu, provest će zakon o obnovi potresom pogođenih objekata, Zagreb će nastaviti biti lider u socijalnoj politici i bolje će iskorištavati europske fondove, gradsku upravu i imovinu. Jamčim vam da će Zagreb od jeseni imati besplatne vrtiće, bolje ćemo gospodariti otpadom i zatvorit ćemo Jakuševac. Pokrenut ćemo izgradnju nove bolnice i nacionalnog nogometnog stadiona na kojem će igrati naš Dinamo i reprezentacija. Ime će mu biti onako kako budu htjeli Zagrepčani. Možda bi se trebao zvati po Zlatku Cici Kranjčaru”, istaknuo je Škoro.


Na pitanje novinara je li došao izgubiti još jedne izbore odgovorio je:


“Očito me niste slušali. Ja ne gledam to tako. Ako je HDZ u stanju ići na sedmi poraz u ovom gradu, ako je SDP izgubio troje parlamentarnih izbora, onda ja imam pravo izaći van, kao lider Domovinskog pokreta pred Zagrepčane i zatražiti ih da vodim ovaj grad jer ja znam kako to napraviti”, zaključio je Škoro.


Foto galerija: Škoro na Cvjetnom najavio kandidaturu za Zagreb Foto: Davor Kovačević