Fimi Media

Sanader priložio novi nalaz: Traži da mu sud svakih 25 minuta omogući pauzu jer ne može dugo sjediti

P. N.

Foto Dalibor Urukalović PIXSELL

Foto Dalibor Urukalović PIXSELL

Sanader je dodao da se zbog problema s kralježnicom od petka nalazi na bolničkom liječenju te da mora izbjegavati dugotrajno sjedenje i stajanje. Stoga je priložio nalaz i molio da mu se omogući pauza svakih 25 minuta. U prvom je suđenju, podsjetimo, obranu iznosio šest danaDanas je nastavljeno ročište bivšem premijeru i šefu HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media. Prošlotjedno je odgođeno zbog nedolaska odvjetnika, a na početku današnjeg, Čedo Prodanović upozorio je da po vještačkom nalazu, sve može trajati po tri sata dnevno uz pola sata pauze.


Sanader je, javlja N1, dodao da se zbog problema s kralježnicom od petka nalazi na bolničkom liječenju te da mora izbjegavati dugotrajno sjedenje i stajanje. Stoga je priložio nalaz i molio da mu se omogući pauza svakih 25 minuta. U prvom je suđenju, podsjetimo, obranu iznosio šest dana.


Odbacio je sve što mu se stavlja na teret.
Ponovljeno suđenje za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media, u slučaju koji je postao sinonim korupcije u hrvatskoj politici, formalno je iznova krenulo krajem siječnja. Svi optuženi, među kojima i HDZ kao stranka u čiji je crni fond navodno išao dio novca koji je izvlačilo tadašnje stranačko vodstvo, ponovno su odbacili krivnju. Na prvom su suđenju 2013. nepravomoćno osuđeni, ali je presudu 2015. ukinuo Vrhovni sud.