Reakcije iz SDP-a na napad kod Knina: To je napad iz mržnje i Hrvatska to više ne smije dozvoljavati

P. N.

snimio Duško Jaramaz / PIXSELL

snimio Duško Jaramaz / PIXSELL

Željko Jovanović iz ove stranke istaknuo je da anemičan stav prema ustaškom pozdravu Za dom spremni i veličanju ustaštva doprinosi rastu mržnje prema svima koji su drugačiji ili misle drugačije. IZ SDP-a su stigle reakcije na sramotni napad koji se dogodio u Uzdolju kod Knina i u Đevrskama, gdje su napadnuti ljudi srpske nacionalnosti; u Uzdolju zato jer su Srbi i jer su gledali utakmicu Crvene Zvezde, a u Đevrskama samo zato jer su Srbi.


– Oštro osuđujemo sramotan napad iz mržnje na vlasnicu lokala i njene goste. Ne smijemo dozvoliti da ovakve ružne slike netolerantne i nesigurne Hrvatske, kakve stvara šačica huligana, šaljemo u svijet. Mi želimo modernu i otvorenu Hrvatsku u kojoj se svi osjećaju sigurno bez obzira na nacionalnu i religijsku pripadnost, spol, rod ili seksualnu orijentaciju. Nadamo se da će počinitelji biti brzo i propisno sankcionirani, reagirao je SDP.


Željko Jovanović iz ove stranke istaknuo je da anemičan stav prema ustaškom pozdravu Za dom spremni i veličanju ustaštva doprinosi rastu mržnje prema svima koji su drugačiji ili misle drugačije. 
– Anemični stav Plenkovića i njegovih ministara izvikivanju ZDS, ministri koji se klanjaju na Pavelićevu grobu ili na zidovima svojih vila izgrađenih bez dozvola ponosno ističu slike Pavelića, skandalozno podilaženje KGK ekstremnoj desnici i relativiziranje Pavelićevih zločina, golobradi mladići koji mlate i hrvatske građane koji su došli zaraditi plaću u turističkoj sezoni (ali govore malo drugačije ) i hrvatske građane koji mirno gledaju nogomet (ali navijaju za “krive klubove”) i sportaše koji mirno piju kavu prije utakmice (ali nose neke “krive dresove” ) – to je slika Hrvatske koja kod svih građana neopterećenih drugim i drugačijim izaziva osjećaj nemira, tjeskobe i rezignacije, poručio je Jovanović.