Pobjednik prvog kruga

Puljak očekuje potvrdu pobjede za dva tjedna: ‘Splićani su već izabrali red umjesto nereda’

Miroslav Lelas/PIXSELL

Miroslav Lelas/PIXSELL

"Sljedeće tri godine će biti godine preporoda grada Splita', poručio je PuljakKandidat stranke Centar Ivica Puljak koji je u prvom krugu osvojio 48,73 posto glasova, izjavio je u nedjelju navečer kako će tu svoju pobjedu potvrditi u drugom krugu te da su građani odlučili izabrati red umjesto nereda i da slijede tri godine preporoda Splita.


“‘Građani Splita su odlučili i izabrali su red, umjesto nereda, budućnost umjesto prošlosti, borbu za javni interes i sve ono što smo nas trojica (Antonio Kuzmanić i Bojan Ivošević) radili”, poručio je Puljak kasno navečer.


Više je puta ponovio kako vjeruje da će njegova pobjeda biti potvrđena i u drugom krugu izbora za gradonačelnika za dva tjedna, 10 srpnja.
Govoreći i o velikoj pobjedi stranke Centar u Gradskom vijeću rekao da će sada imati većinu za sve one projekte koje su obećavali i zacrtali, a sad će to moći i ostvariti.


“Sljedeće tri godine će biti godine preporoda grada Splita’, poručio je Puljak.


Na upit kako komentira malu izlaznost na ovim prijevremenim izborima, rekao je kako je ta izlaznost mala u apsolutnim brojevima, ali kad se pogleda one koji su dali glas za kandidate stranke Centar, ona je velika i “srušen je mit da na izborima mala izlaznost ne odgovara malim stranakama.”


“Oni koji su glasali za nas izašli su na izbore u velikom broju,” istaknuo je.


Lista stranke Centar je osvojila 19.376 glasova ili 42,47 posto od ukupno izašlih 46.292 birača.


Za Puljka je ta pobjeda pobjeda članova Centra, a pripada građanima Splita. Rekao je i da će u sljedećem razdoblju surađivati sa svima osim sa HDZ-om i HGS-om Željka Keruma, jer kako je ocijenio, prošlo je vrijeme kad se s iskaznicom HDZ-a dobijao posao.