Plenković u Kokorićima

‘Protiv nas su se ujedinili krajnja ljevica i krajnja desnica. Mogu oni tražiti ostavke, ali oni su oporba, a mi smo vlast’

P. N.

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Oni će biti u oporbi još do 2024., važno je da svatko zna što ga čeka", ustvrdio je PlenkovićPremijer Andrej Plenković danas je u Kokorićima, mjestu nedavno pogođenom nezapamćenim poplavama, dao naslutiti da Hrvatska vjerojatno ipak neće u nabavku ruskog Sputnika V, dok ga prethodno n e odobri Europska agencija za lijekove.


“Htio sam da budemo u cijelosti sigurni u proceduru. HALMED se zbog sigurnosti oslanja na Europsku agenciju za lijekove i to je ključno. Ako EMA odobri cjepivo na razini EU-a, a HALMED u Hrvatskoj, onda je sva potencijalna odgovornost na farmaceutskoj kompaniji. Prije toga smo mi ti koji su odgovorni”, rekao je Plenković.


Kaže da se očekuje da će Hrvatska u ožujku dobiti 600 tisuća doza cjepiva, a u travnju i svibnju još znatno više.
Plenković je iz Kokorića opet bio dosta oštar prema oporbi, koju je optužio za destruktivnost.


“Oni su odbili doći na razgovore u Vladu odmah nakon izbora, to je njihova kultura dijaloga. S druge strane nastoje otežati naše aktivnosti raznim interpelacijama, istražnim povjerenstvima i sličnim, kako bi nam maknuli fokus s bitnog. U Hrvatskoj su se krajnja ljevica i krajnja desnica ujedinili protiv desnog centra i liberala, to je ta utakmica. Malo su ljuti i frustrirani, ali razumijem ih, nije lako biti osam godina u oporbi. No svatko radi svoj posao, oni posao oporbe, a mi smo vlast. Mogu oni tražiti ostavke ali neće uspjeti. Oni će biti u oporbi još do 2024., važno je da svatko zna što ga čeka”, ustvrdio je Plenković.