Traže povlačenje odluke

Povratak u školu: Sindikat osuđuje odluku stožera, pokrenuta peticija

Hina

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Preporod u priopćenju ističe da je suočen s brojnim negodovanjima i osudama odluke Nacionalnog stožera o povratku učenika od 11. svibnja u škole, a još i više preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja o načinima kako se ta odluka misli provestiSindikat Preporod pokrenuo je potpisivanje online peticije kojom traže povlačenje odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o povratku učenika razredne nastave od 11. svibnja u škole.


Preporod u priopćenju ističe da je suočen s brojnim negodovanjima i osudama odluke Nacionalnog stožera o povratku učenika od 11. svibnja u škole, a još i više preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja o načinima kako se ta odluka misli provesti.


Naglašavaju da je podrška inicijativi za povlačenje odluke stigla od brojnih građana, napose roditelja, baka i djedova te učitelja i nastavnika koji se ne slažu sa zamišljenim načinom povratka dijela učenika u učionice i dijela radnika na posao.
U Preporodu smatraju da, ako u školama postoje uvjeti za normalno odvijanje nastave, onda na nastavu trebaju ići svi učenici. U slučaju nemogućnosti stvaranja sigurnih uvjeta svim je učenicima, kao i do sada, mjesto kod kuće odakle će nastavu nastaviti pratiti na daljinu.


Navode kako je peticiju u svega nekoliko sati potpisalo gotovo 2000 potpisnika, što ukazuje na velik interes za iskazivanje nezadovoljstva nepromišljenom i štetnom odlukom.


Kako za prikupljanje potpisa nema previše vremena, jer bi potpisivanje online peticije trebalo završiti do kraja tjedna, Preporod poziva sve zainteresirane da se što prije odazovu potpisivanju, poručio je predsjednik sindikata Željko Stipić.