Akcija traganja

Traje potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu

Hina

Foto Zvonimir Pandza/Vecernji list

Foto Zvonimir Pandza/Vecernji list

Brod koji se nalazi u Japanskom moru, na putu iz ruske luke Shakhtersk prema Kini, odmah je okrenut u suprotnom smjeru i započela je akcija potrage sukladno važećim međunarodnim procedurama kojom rukovodi Centar za traganje i spašavanje (MRCC) VladivostokAtlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.


Brod koji se nalazi u Japanskom moru, na putu iz ruske luke Shakhtersk prema Kini, odmah je okrenut u suprotnom smjeru i započela je akcija potrage sukladno važećim međunarodnim procedurama kojom rukovodi Centar za traganje i spašavanje (MRCC) Vladivostok.


Kompanija je priopćila da je u međuvremenu brod Miho Pracat pretražen, a nestali član posade nije pronađen na brodu.
Uz njihov brod, u potragu su uključeni zrakoplov, brod specijaliziran za traganje i spašavanje (SAR) te ribarski brod koji se zatekao u blizini mjesta događaja.


“Akcija traganja i dalje je u tijeku i o svim daljnjim saznanjima pravovremeno ćemo izvijestiti”, poručili su iz Atlantske plovidbe.


Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan izjavio je da će sindikat odmah stupiti u kontakt s Atlantskom plovidbom.


Prema prvim informacijama, potraga se provodi prema pravilima, rekao je Melvan i dodao da će sindikat poduzeti što je moguće, ali i da treba pričekati rezultate potrage.