Neutralnost ili nepromišljenost?

Pljušte reakcije na Milanovićevu izjavu da “možda neće ni glasati na izborima”: ‘To je skandalozno’

P. N.

Andrej Plenković i Zoran Milanović / Foto Slavko Midžor PIXSELL

Andrej Plenković i Zoran Milanović / Foto Slavko Midžor PIXSELL

"Mislim da je to za Davora Bernardića jedna vrlo znakovita poruka", kazao je premijer PlenkovićDanas pljušte reakcije na sinoćnju izjavu predsjednika Zorana Milanovića kako je moguće da neće ni izaći na skorašnje parlamentarne izbore.


“Neću ni za koga navijati. Pitanje hoću li uopće glasati. Možda će moj glas presuditi”, rekao je, podsjetimo, predsjednik i zapitao se zašto bi se dovodio u situaciju da nekome govori za koga je glasao. Smatra da time ne šalje krivu poruku i pozvao je građane da svoje glasačko pravo iskoriste.


Andrej Plenković rekao je da nije imao vremena gledati Milanovićev intervju.
“Ali mislim da je to za Davora Bernardića jedna vrlo znakovita poruka”, kazao je premijer.


Za lidera Domovinskog pokreta Miroslava Škoru, Milanovićeva je izjava – skandalozna.


“Kakva neutralnost, glasovanje je građanska dužnost i obveza! To je još jedna u nizu njegovih osebujnih poruka. Mislim da je to još jedna u nizu Milanovićevih poruka kojih ćemo se naslušati. To je skandalozna poruka mladima”, rekao je Škoro, koji u svemu vidi Milanovićevu poruku da se bojkotira izbore.


“Glasanje je tajno. Sad će najednom i predsjednik de facto ne pozivati ljude na izbore”, dodao je.


Slično misli i Mostov Nikola Grmoja.


“Mislim da to nije baš logična izjava. Svatko ima pravo birati i biti biran. Treba ostvariti svoje ustavno pravo i to je njegova dužnost. Mislim da bi predsjednik trebao mobilizirati ljude da izađu na izbore. Ova mi izjava baš nije jasna, ali predsjednik s vremena na vrijeme ima izjave koje su ovako čudne i zbunjujuće”, rekao je Grmoja za N1.