Premijer u Bruxellesu

Plenković optužio Domovinski pokret, Most, Bujanca, pa i predsjednika za širenje mržnje: ‘Treba ispitati jesam li osobno bio meta napada’

Hina

Andrej Plenković / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Andrej Plenković / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

On je izrijekom prozvao za širenje atmosfere mržnje i netolerancije Domovinski pokret i Most. Predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru nazvao je "klaunom, koji bi bilo bolje da je ostao na estradi". Za širenje mržnje i netolerancije optužio je i dio medija, poimence Hrvatski tjednik i emisiju BujicaHrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak u Bruxellesu da će trebati ispitati je li on osobno bio meta napada na Banske dvore u ponedjeljak, te je optužio neke stranke i medije za širenje mržnje i netolerancije a predsjednika da je posadio sjeme mržnje prema njemu.


“Treba ispitati je li predsjednik vlade bio meta napada u ponedjeljak”, izjavio je Plenković u Bruxellesu gdje je doputovao na dvodnevni samit Europske unije.


On je izrijekom prozvao za širenje atmosfere mržnje i netolerancije Domovinski pokret i Most. Predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru nazvao je “klaunom, koji bi bilo bolje da je ostao na estradi”.
Za širenje mržnje i netolerancije optužio je i dio medija, poimence Hrvatski tjednik i emisiju Bujica.


Za početak negativne kampanje protiv njega, Plenković je optužio predsjednika Zorana Milanovića, “koji je svojim izjavama u predizbornoj kampanji posijao sjeme mržnje protiv mene”.