Policijsko saslušanje

PILI, PUŠILI I SVAĐALI SE Među problematičnim pomorcima u avionu za Podgoricu i četiri Hrvata

Hina

Pušenje / Foto Borna Filic/PIXSELL

Pušenje / Foto Borna Filic/PIXSELL

Nakon što su uzete izjave, crnogorski pomorci upućeni su u karantenu dok je 177 državljana zemalja regije autobusima prebačeno do graničnih prijelaza Crne Gore s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i AlbanijomPODGORICA Crnogorska policija je u petak, po slijetanju aviona s 317 pomoraca iz regije koji su s Barbadosa doputovali u Podgoricu, saslušala njih 13-ro jer nisu poštivali pravila ponašanja u zrakoplovu, a među njima su i četiri državljana Hrvatske.


Neki mediji u regiji ranije su objavili da je nakon slijetanja zrakoplova s Barbadosa na podgorički aerodrom policija privela 15 crnogorskih mornara je su se tijekom leta ponašali bahato, odnosno da su pušili i pili alkohol te je gotovo došlo do sukoba između kabinskog osoblja i pojedinih putnika nakon što su im oduzete cigarete i alkohol.


Kako je priopćio državni tajnik u crnogorskom ministarstvu unutarnjih poslova Dragan Pejanović radi se o po četiri državljanina Hrvatske, Crne Gore, BiH i jednom državljaninu Srbije koje je posada zrakoplova prijavila da su pušili i pili tokom leta.
„Policija je nakon slijetanja u suradnji s posadom identificirala 13 putnika, od kojih su četiri crnogorska državljanina, četiri državljanina Hrvatske, četiri državljanina Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Republike Srbije. Te osobe su dovedene u policijsku stanicu na aerodromu gdje je obavljen razgovor sa njima, a uzete su izjave i od stjuarta i stjuardese koji su rekli da se ovi građani nisu pridržavali pravila koja važe prilikom letenja“, rekao je Pejanović istaknuvši da na kabinskom osoblju nije bilo vidljivih povreda, niti su stjuard i stjuardesa ukazivali na bilo koju vrstu fizičkog kontakta, osim na nepoštivanje pravila koja važe na letu.


Nakon što su uzete izjave, crnogorski pomorci upućeni su u karantenu dok je 177 državljana zemalja regije autobusima prebačeno do graničnih prijelaza Crne Gore s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Albanijom.


Zrakoplovom koji je doletio sa Barbadosa kući su se vratili pomorci koji su plovili na kruzerima sestrinskih kompanija „Royal Caribbean” i „Celebrity Cruises”. Među njima su 143 crnogorska pomorca, 89 hrvatskih, 37 bosanskohercegovačkih, 26 srpskih, i 25 albanskih mornara koji su zbog izbijanja pandmeije covida-19 ostali blokirani na brodovima u lukama Sjeverne i Središnje Amerike.