Domovinski pokret

Penava otvoreno poručio da želi pregovarati o vlasti: ‘Naši uvjeti su da nema SDSS-a i Možemo!’

P. N.

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

Potvrdio je da želi krojiti daljnju budućnost Hrvatske, ovaj put izvjesno, iz pozicije vlastiPredsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava obratio se pristašama u stožeru i jasno poručio da je otvoren za pregovore oko slaganja nove vlasti.


“Nismo puno mudriji nego prije dva sata. Ima još dosta prijelaznih mandata. Ali već sad mogu reći s punim pravom da je Domovinski pokret ostao treća najjača politička stranka u Hrvatskoj. Taj status smo obranili zajedno s našim koalicijskim partnerima. Za razliku od prošli put ćemo sigurno imati veći broj svojih članova u Hrvatskom saboru”, rekao je i dodao da očekuje da će ta brojka ići još gore.


“Kako smo komunicirali i dosad, od sutra ćemo sjesti i razgovarati, ovisno tko će raspolagati s kakvim kartama. Ostajemo čvrsto pri onom što smo komunicirali i dosad. Jasno da SDSS ni pod kojim uvjetima ne dolazi u obzir. Jednako tako, stranka Možemo je nemoguća misija što se nas tiče”, poručio je Penava, koji je HDZ i SDP nazvao “dva krila iste ptice”.
Siguran je da će Domovinski pokret biti vrlo značajan faktor na hrvatskoj političkoj sceni. Potvrdio je da želi krojiti daljnju budućnost Hrvatske, ovaj put izvjesno, iz pozicije vlasti.