IDS

Dalibor Paus: Milanovićeve izjave nehumane i uvredljive za hrvatsku javnost

Hina

Foto Srecko Niketic/PIXSELL

Foto Srecko Niketic/PIXSELL

"Izjave o genocidu u Srebrenici i ubojstvu djevojčice Aleksandre Zec i njezine obitelji nehumane su i uvredljive za cijelu hrvatsku javnost, a i šire. Takva komunikacija ne može donijeti ništa dobro i tražimo da se predsjednik, u maniri dobrog državnika, ispriča", kazao je PausPredsjednik IDS-a Dalibor Paus poručio je u četvrtak kako se u stranci ograđuju od izjava predsjednika države Zorana Milanovića genocidu u Srebrenici i ubojstvu obitelji Zec, a od njega traže da se zbog njih ispriča jer su “nehumane i uvredljive za cijelu hrvatsku javnost, a i šire”.


“Izjave o genocidu u Srebrenici i ubojstvu djevojčice Aleksandre Zec i njezine obitelji nehumane su i uvredljive za cijelu hrvatsku javnost, a i šire. Takva komunikacija ne može donijeti ništa dobro i tražimo da se predsjednik, u maniri dobrog državnika, ispriča”, kazao je Paus na konferenciji za novinare.


Istaknuo je kako svaki pokušaj relativizacije ovih zločina zaslužuje javnu osudu, bez obzira s koje strane dolazio.
Napominjući kako je IDS u najboljoj vjeri podržao Milanovića na predsjedničkim izborima i bitno doprinio njegovoj pobjedi, pozvao je sve političke stranke i organizacije, posebice one koje su podržale njegovu kandidaturu, da budu dosljedne u svojim stavovima i učine isto kao IDS.


Ostajemo jedina zemlja EU koja povijest tumači selektivno i prigodno


“Stranke hrvatske desnice već su odavno srozale ljestvicu po pitanju povijesnog revizionizma, odnosno relativizacije zločina. Ako stranke lijevo liberalnog centra učine isto, onda za hrvatsku politiku nema više nade, ostat ćemo valjda jedina europska zemlja koja povijest tumači selektivno i prigodno”, poručio je Paus.


Ustvrdivši kako “prošlost nažalost ne možemo mijenjati”, zaključio je kako se iz nje moraju izvući pouke kako se “ti horrori ne bi nikad više ponovili”.


“To je minimum koji možemo učiniti iz poštovanja prema svim nevinim žrtvama”, istaknuo je predsjednik IDS-a.