Borba protiv zaraze

Pacijenti iz Osijeka imaju blažu sliku bolesti. Panika može napraviti više štete nego koronavirus

Hina

foto: Davor Javorovic/PIXSELL

foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Riječ je o pacijentima iz okolice Osijeka, smješteni su osječkom KBC-u, a zaražena osoba s kojom su bili u kontaktu je uži član obitelji koji se liječi u Zagrebu.OSIJEK – U osječkom Kliničkom bolničkom centru zaprimljene su dvije osobe kod kojih je testiranjem potvrđena zaraza koronavirusom, u dobrom su općem stanju i imaju blažu sliku bolesti, izvijestili su u subotu u toj zdravstvenoj ustanovi.


Imamo dva bolesnika s pozitivnim nalazom na koronavirus infekciju, noćas smo dobili nalaze s Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”. Naši bolesnici imaju blažu sliku bolesti s gotovo dobrim općim stanjem, njihovo stanje ne zabrinjava, rekla je novinarima predstojnica Klinike za infektivne bolesti osječkog KBC-a Ljiljana Perić.


Dodala je da su te dvije osobe bile u kontaktu sa zaraženom osobom, koja je bila inficirana koronavirusnom infekcijom.
Riječ je o pacijentima iz okolice Osijeka, smješteni su osječkom KBC-u, a zaražena osoba s kojom su bili u kontaktu je uži član obitelji koji se liječi u Zagrebu.


Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić kazao je kako su se spomenute osobe javile toj zdravstvenoj ustanovi čim su saznale da je uži član njihove obitelji pozitivan na koronavirus, brzo su testirani i nalazi su dobiveni rano ujutro.


Dodao je kako se očekuju rezultati testiranja za još nekoliko članove obitelji zaprimljenih pacijenata te još nekih osoba koje nisu povezane s ovim pacijentima.


Najavio je kako se od ponedjeljka u osječkom KBC-u smanjuje broj kontrolnih pregleda i odgađaju se operacije koje se ne moraju hitno obaviti, a posjete su zabranjene od 26. veljače.


Anušić: Panika može napraviti više štete od korone


Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite dožupan Goran Ivanović kazao je kako će Stožer tijekom dana održati sastanak s čelnicima jedinice lokalne samouprave, a očekuje se i donošenje odluke o radu ugostiteljskih objekata, pogotovo onih koji rade cijelu noć.


S obzirom na trenutni nedostatak dezinfekcijskih sredstava na tržištu Ivanović je kazao kako je dio tih sredstava naručen od nacionalnog Stožera i trebali bi stići do ponedjeljka.


Župan Ivan Anušić istaknuo je kako su sve službe u funkciji te ponovio kako nema mjesta panici, koja može napraviti puno više štete od samog virusa.


Dodao je kako već 15- ak dana kontaktira s tvrtkama koje proizvode dezinfekcijska sredstva kako bi se povećala proizvodnja, a neke pomake napravila je i Vlada.