Reakcija na uhićenja

Dalija Orešković: ‘HDZ je poslao poruku da imaju pravosuđe na daljinskom upravljaču’

P. N.

Dalija Orešković / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Dalija Orešković / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

"Uvjerena sam da su posljedice razarajućeg djelovanja postavljanja lopovskih stranačkih kadrova golom oku vidljive, građanima je prekipjelo, a to će se odraziti na izborima", smatra Orešković

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i članica Stranke s imenom i prezimenom, Dalija Orešković, u N1 Studiju uživo komentirala je uhićenje predsjednika Uprave Hrvatskih šuma i Državne tajnice iz redova HDZ-a Josipe Rimac.
“Kako bi HDZ mogao bilo koga uvjeriti da se bori protiv korupcije kada ju živi, oni čekaju izbore na optuženičkoj klupi, ne pada mi na pamet neko spektakularno uhićenje koje je rezultiralo učinkovitim kaznenim postupkom u kojem smo imali pravovremenu osuđujuću presudu. Ova država se ne zna i neće nositi s ovakvom korupcijom dok je HDZ na vlasti, poslali su poruku da imaju pravosuđe na daljinskom upravljaču”, rekla je Orešković za televiziju N1.


 


Građanima je prekipjelo


 
Dalija Orešković kaže da je  HDZ mandat odradio s koruptivnom parlamentarnom većinom te kako su ova spektakularna uhićenja igrokaz koji od pravne države radi cirkus.


“Uvjerena sam da su posljedice razarajućeg djelovanja postavljanja lopovskih stranačkih kadrova golom oku vidljive, građanima je prekipjelo, a to će se odraziti na izborima”, smatra Orešković.


Što se Josipe Rimac tiče, o njoj osobno ne može govoriti, no smatra da je kao političarka uspješna jer su najuspješniji nečiji klimavci i dokle god služe stranačkom vrhu, ništa im se neće dogoditi. Sukladno tome, vjeruje da se uhićenima ne bi ništa dogodilo da nisu otpisani od strane HDZ-a.


 


Ne dajmo im priliku da opet odlučuju


 


Osnovni problem našeg pravosuđa, smatra Orešković, treba promatrati kroz analize pravosudnih procesa koji se do danas nisu maknuli s mrtve točke.


“Ako je problem u parlamentarnoj većini koja kroji takve zakone, ne dajmo im priliku da opet odlučuju, treba poći od parlamenta, obje velike političke grupacije funkcioniraju po istom principu i regrutiraju nove generacije klimavaca”.


Stranka s imenom i prezimenom, tvrdi, na političkoj je sceni da vrati povjerenje u politiku, a usporedbe s Mostom koji se svojevremeno promovirao kao treća opcija usmjerena protiv dominantnih političkih struktura, odbacuje.