HAK

Od Delnica do Kikovice mogu samo osobna vozila, ograničenja i na Jadranskoj magistrali

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

 Vozačima se savjetujr da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozilaKolnici su mjestimice mokri i skliski, u Gorskom kotaru ponegdje ima i magle, a mogući su odroni, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).


Vozačima stoga savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Zbog vjetra:
– samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3);


– na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).


Za sve skupine vozila otvoreni su:


– autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h);


– državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;


– Paški most;


– Krčki most.


A3 Bregana-Lipovac:


– do 10. kolovoza 2020. zatvoren je izlazni krak čvora Babina Greda (iz smjera Bregane, u smjeru NP Babina Greda) i ulazni krak istog čvora (iz smjera NP Babina Greda u smjeru Lipovca). Obilazak je preko čvorova Velika Kopanica i Županja.


Istarski ipsilon:


– u čvoru Rogovići za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke;


– u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Pule te ulaz u smjeru Rijeke;


– do 1. rujna. između čvorova Rogovići i Vranja vozi se uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona. Tijekom građevinskog miniranja kratkotrajno će se obustavljati promet. Za vrijeme radova između čvora Rogovići i čvora Vranja zabranjen je promet izvanrednih prijevoza širih od 3,00m.


– na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 3,00 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).


Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća duža čekanja.


Ne plovi katamaran na liniji 9141 Pula-Zadar-Pula.


Zbog restriktivnih mjera uvedenih od strane Republike Italije, a vezanih za putnike koji dolaze iz Crne Gore, ukidaju se putovanja na liniji Bar – Bari s polaskom 4. kolovoza iz Barija te 5. kolovoza iz Bara.


Brzobrodska komercijalna linija Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol – Split, čiji je početak najavljen za 24. srpnja, ukida se za 2020. godinu.