Ministrica kulture

Obuljen Koržinek: “Vlada nema nikakve ambicije utjecati na bilo koji medij u Hrvatskoj”

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Obuljen Koržinek je šokirana Milanovićevom izjavom, ističe da je on kao premijer svojedobno inaugurirao koncept i zakonski okvir upravljanja HRT-omMinistrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je u petak da je šokirana napadom predsjednika Republike Zorana Milanovića na HRT i poručila da uvijek staje u obranu neovisnosti medija i novinara, a Vlada “nema nikakve ambicije utjecati na bilo koji medij u Hrvatskoj”.


“Mi nemamo nikakve ambicije utjecati na bilo koji medij u Hrvatskoj. Upravo suprotno, smatram da jačamo demokraciju i sve vrijednosti u društvu ako nastojimo novinarima osigurati da svoj posao rade profesionalno i bez ikakvih pritisaka”, rekla je Obuljen Kržinek na otvaranju knjižnice u Delnicama.


Osudila je jučerašnje izjave Milanovića, koji je na konferenciji za novinare u Splitu HRT-ovoj novinarki kazao da je HRT kao Yutel, te da je obiteljska i HDZ-ova televizija, a ne javni servis.
Obuljen Koržinek je šokirana Milanovićevom izjavom, ističe da je on kao premijer svojedobno inaugurirao koncept i zakonski okvir upravljanja HRT-om.


“Mislim da je Milanović zadnji koji bi danas mogao bilo koga prozivati”, poručila je.


Ustvrdila je da ona kao ministrica kulture i medija uvijek staje u obranu neovisnosti medija i, posebno, novinara.


“Vaš rad je dragocjen, on se mora odvijati u slobodi bez ičijih pritisaka”, poručila je ministrica novinarima.


Milanovićeve riječi ranije su osudili i Sindikat novinara hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo, ali pritom su ustvrdili kako HRT nije neovisan javni servis, a za to je odgovorna Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem.