Jelena Pavičić Vukičević

Obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba: Ništa bez Milana neće stati, a i njegova stranka ide dalje

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

O eventualnoj kandidaturi za gradonačelnicu Zagreba nije htjela govoriti, dodavši  kako su u ovom trenutku svi koncentrirani na posljednji ispraćaj Milana Bandića.ZAGREB – Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba rekla je u ponedjeljak da u gradu ništa neće stati, gradska uprava funkcionira, a vezano za financijsko stanje Grada ocijenila je da situacija nije tako dramatična kao što njihovi oponenti tvrde.


“Velika smo gradska uprava, 27 gradskih upravnih tijela, zavoda i službi, svi predano radimo da bi nastavili put gdje je Milan Bandić stao i da ovaj mandat privedemo kraju na najbolji mogući način i realizirajući sva predizborna obećanja iz 2017. godine našim biračima”, poručila je za večerašnji Dnevnik HTV-a Pavičić Vukičević.


Ništa neće stati, kaže, i čine sve da javna usluga i sve službe, sve funkcije Grada budu maksimalno korektne.
O budućnosti stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, još se nije razgovaralo. Stranka ima svoja tijela, dogovorit će se kako točno, ali zasigurno idu dalje, rekla je Pavičić Vukičević.


O eventualnoj kandidaturi za gradonačelnicu Zagreba nije htjela govoriti, dodavši  kako su u ovom trenutku svi koncentrirani na posljednji ispraćaj Milana Bandića.


Osvrnula se na financijsko stanje Grada i naglasila da situacija nije tako dramatična kao što njihovi oponenti tvrde.


“S druge strane neprestanim izmjenama poreznog sustava ne samo proračun Grada Zagreba, nego i ostalim jedinicama lokalne samouprave, svake se godine kljaštri za velike iznose”, rekla je, dodavši kako misli da je to neodrživo.


Na pitanje da li se pribojava eventualnih istraživanja nepravilnosti u radu gradske uprave ili stranke, rekla je da USKOK i ostala tijela istražnih vlasti imaju svoj ured.


” Žao mi je da gradonačelnik nije mogao dočekati svoje oslobađajuće presude; što više vrijeme odmiče, to sam sve više sigurna da bi se do njih došlo”, kazala je.


Što se tiče projekta Sljemenske žičara, rekla je da je svima u interesu da se sve dobro ispita.


Najavila je da će Grad Zagreb tužiti tvrtku koja je radila projektnu dokumentaciju koja se pokazala izrazito manjkava i zbog koje su dobrim djelom i nastali takve razlike u cijeni.


Na pitanje trebalo li se uopće ići u tako skup projekt, Pavičić Vukičević odgovorila je da su Zagrepčani uvijek bili posebno vezani uz Sljeme i žičaru, a o detaljima projekta ne može govoriti.


” U trenutku kada žičara profunkcionira, svi ćemo se vratiti na Sljeme i tamo ćemo disati punim plućima”, dodala je.