Traže nove radnike, ali...

Skandalozni oglas za posao samoborske pizzerije: ‘Nećemo zapošljavati četnike iz Niša, a ni one crne’

P. N.

Foto iStock / Facebook

Foto iStock / Facebook

"Sad će se naravno javiti udruge za zaštitu majmuna i ostalih životinja, a i sveprisutni milorad pupovac, koji će stati u obranu ovih koje ne želimo…", navodi se u uklonjenoj objavi koju prenosimo u integralnoj verziji bez ispravaka

Skandalozna objava jedne samoborske pizzerije na društvenim mrežama izazvala je veliku raspravu. Objavili su kako traže nove radnike, a prvu objavu je Instagram odmah uklonio.


“Nećemo ove koji su u zadnje vrijeme preplavili naš Samobor, a grdo ih je za vidjeti”, stoji u objavi, referirajući se pritom na radnike iz područja Pakistana, Bangladeša i drugih azijskih zemalja”.


Takve ljude nije vrijedno dovlačiti
Izvrijeđali su usput i susjede, Srbe, nazivajući ih “četnicima iz Niša” te “one koje zastupa i brani Pupovac”.


Iako je prva objava uklonjena, u drugoj su, ovog puta na Facebooku, istaknuli da “takve ljude nije vrijedno dovlačiti” u njihov kraj. Ta je objava prikupila stotine različitih reakcija, od kojih su neke poruke podrške pizzeriji.Djelatnici stoje iza objave


24sata kontaktirao je pizzeriju, a djelatnica im je rekla da svi radnici u potpunosti podržavaju objavu i stoje iza nje.


Tekst prve objave prenosimo u cijelosti:


Očito su normalni radnici otišli u Irsku. Kako dodatno nebi nagrdili naš Samobor s tim crnima (zaista ih je previše i grdo ih je vidjeti sa vrećicama punih alkohola, dok idu iz dućana, a domaći i stariji ljudi prelaze na drugu stranu ulice), morati ćemo prilagoditi trenutnim kapacitetima radno vrijeme (…) Isto tako nam ne pada na kraj pameti zaposliti četnika iz Niša, a u prilogu pogledajte situaciju iz Danske, pa prosudite sami dali je zbog zarade vrijedno dovlačiti kod nas i našoj djeci ostaviti ovakvu gamad da ih terorizira! Sad će se naravno javiti udruge za zaštitu majmuna i ostalih životinja, a i sveprisutni milorad pupovac, koji će stati u obranu ovih koje ne želimo…“, navodi se u uklonjenoj objavi koju prenosimo u integralnoj verziji bez ispravaka.