Reakcije iz Rijeke

Obersnel: “Bandić je bio osebujan”. Komadina: “Kampanja za zagrebačke izbore se definitivno mijenja”

Portal Novi list

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

i sigurno nismo bili isti i to sam znao reći, ali mislim da danas nije prilika da o tome danas detaljnije razgovaramo. Milan Bandić zaslužuje dostojanstven oproštaj, kao i svi ljudi, rekao je Obersnel“Bio je jedna osebujna figura u hrvatskom političkom životu, sa svim dobrim i lošim stranama, ali obilježio je političku povijest i Zagreba, a jednim djelom vjerojatno i Hrvatske. Neki će ga pamtiti po dobrom, neki po lošem, ali to je on. Žao mi je što je otišao ovako.


Mi sigurno nismo bili isti i to sam znao reći, ali mislim da danas nije prilika da o tome danas detaljnije razgovaramo. Milan Bandić zaslužuje dostojanstven oproštaj, kao i svi ljudi. Milana sam poznavao zadnjih 30-ak godina, od njegovog prvog gradonačelničkog mandata i kao člana SDP-a.


U nekim segmentima smo znali surađivati. Ne previše, ali ponekad da. Naš odnos je uvijek bio vrlo korektan”, kazao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel za N1 povodom smrti Milana Bandića.
Obersnel je komentirao i koliko je SDP kriv za postavljanje Milana Bandića na čelu Zagreba.


“SDP ne može pobjeći od odgovornosti s obzirom na to da je u prvim mandatima Milan Bandić bio gradonačelnik kao kandidat SDP-a. no, činjenica je da se kroz godine mijenjao. Nije bio isti na početku i sredini mandata. Teško je nekad predvidjeti kako će se čovjek ponašati kada dođe na određenu poziciju”, poručio je Obersnel.


Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina također je dao izjavu.


“Živio je da bude gradonaćelnik i umro je kao gradonačelnik.


Poznajemo se više od četvrt stoljeća, zajedno smo bili u predsjedništvu SDP-a.


Bio je osebujen i kontroverzan, ali ako je netko bio homo politicus, to je bio on.


Zvali smo ga drug Milan, imao je uspona i padova, ali definitnvo je bio politički čovjek, neki se ga voljeli neki mrzili.


Imao je svojih dobrih i loših faza kao i u svakom životu.


Bio je veliki radnik i građani su to honorirali. Njegove afere idu u grob s njim.


Promijeniti će se okolnosti u Zagreb, sada nema taktike “protiv nekoga” nego što tko nudi – rekao je Komadina.