IDS-ovac

Novinarka pitala načelnika o imovinskoj kartici, ono joj odgovarao da mu popuši ku*ac

Portal Novilist.hr

Foto Glas Istre

Foto Glas IstreNačelnik Općine Tar Vabriga Nivio Stojnić je prostački i potpuno neprimjereno svojoj funkciji reagirao danas tijekom telefonskog razgovora s novinarkom Glasa Istre Chiarom Bilić. Naime, na njezino pitanje o njegovim imovinskim karticama, Stojnić je novinarki Bilić rekao da “mu po..ši k…c”.


– Nazvala sam gospodina Stojnića danas oko 11.40 sati da ga upitam zašto u svojoj imovinskoj kartici nije naveo svoj OPG. On je na to u više navrata ponavljao istu prostotu – “oćete mi po…iti k…c, možete mi po…iti k…c”.


Ja sam ga potom upitala ako to znači da mi neće odgovoriti na pitanje, a on je i dalje ponavljao istu rečenicu. Tu je naš razgovor završio, kaže Chiara Bilić, koja o slučaju Stojnić izvještava posljednjih tjedana.
Naime, u Stojnićevim imovinskim karticama ima više nedoumica i nelogičnosti. Neprijavljivanje OPG-a, što je bio i povod za ovaj telefonski poziv, najnovija je u nizu.


– Kao i inače, željela sam objektivno izvijestiti o imovinskim karticama načelnika Stojnića, zbog čega sam ga i zvala, da pojasni što je bilo s tim OPG-om. Iznenadila me njegova reakcija budući da je do sada bio uglavnom smiren i ljubazan, rekla je novinarka Glasa Istre Chiara Bilić.


Za dobar dio njegove imovine ne zna se ni kako ju je stekao, ni za koliko ju je prodao, ni za koliko je što kupio. Primjerice, imovinska kartica koju je podnio 2013. godine jasno pokazuje da je Stojniću bogatstvo naraslo za impresivnih 6.190.875 kuna, točnije s 2.901.000 na 9.091.875 kuna.


U kartici više nema kuće vrijedne 1,6 milijuna kuna iz prethodnog mandata, ali su tu sada četiri nove nekretnine nemale vrijednosti od 7,2 milijuna kuna, odnosno 960 tisuća eura: kuća s okućnicom od 750 kvadrata, građevinsko zemljište veličine 600, maslinik od 200 te kuća s okućnicom od 900 četvornih metara. Potonju je dobio na poklon darovnim ugovorom, a sve ostalo je naslijedio.


Njegova plaća načelnika iznosi 163.435 kuna godišnje, što uz plaću supruge od 43.072 kuna te uz primitak od samostalne djelatnosti (morski ribolov) u iznosu od 124.119 kuna čini godišnji prihod od 330.626 kuna.


Stojniću značajno raste i vrijednost pokretnina, koje su sada procijenjene na 1,9 milijuna kuna pri čemu je u odnosu na karticu iz prijašnjeg mandata iskazano pet vozila i plovila, dok su na popisu ostala i tri iz 2009. godine.


Ovdje je svakako kuriozitet da je kočarici proizvedenoj 1972. godine vrijednost u razdoblju od 2009. do 2013. porasla s 870 tisuća kuna na 1,3 milijuna kuna.


Ovaj dugovječni IDS-ov načelnik Općine Tar-Vabriga je u jednom trenutku 2014. godine bio bogatiji čak i od bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića.