Vremenska prognoza

Na sjevernom Jadranu bura će imati i olujne udare, doznajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Od nedjelje sunčanije te postupno opet sve toplije. Puhat će sjeveroistočnjak i sjeverac. U utorak prolazno oblačnije uz mogućnost za kišuNakon odlaska frontalnog sustava prema istoku kontinenta, sa zapada će preko Alpa sutra ojačati ogranak anticiklone. A u sklopu plitke ciklone iznad Tirenskog mora do naše će obale stići vlažan i nestabilan zrak. Subota će na istoku Hrvatske biti promjenljivo oblačna sa sunčanim razdobljima. Ponegdje može pasti malo kiše, moguće i uz grmljavinu, uglavnom do sredine dana te opet navečer. Puhat će mjestimice umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, a najviša će temperatura biti između 24 i 27°C.


Promjenljive će naoblake biti i u zapadnijim područjima gdje bi sunčana razdoblja trebala biti češće i dulja nego u Slavoniji. Najniža će temperatura biti od 14 do 17°C, a najviša između 25 i 27°C, uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji će puhati i u gorju, piše Krunoslav Mikec za HRT.


Na sjevernom Jadranu bura, ponegdje na udare jaka pa i olujna, posebice podno Velebita. Na obali i otocima pritom barem djelomice sunčano, a u gorju oblačnije uz mjestimičnu kišu, poglavito u dijelu Like. Poneka kap ili pljusak i u Velebitskom kanalu. Najviša dnevna temperatura bit će između 20 i 23°C u gorju te od 27 do 30°C na moru. Najviše dnevne vrijednosti oko 30°C očekuju se na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije bit će malo manje toplo. Predviđa se uz to nestabilno s mjestimičnom kišom i grmljavinom te lokalnim neverinima koji mogu biti izraženiji. Puhat će bura, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak i sjeverac.
Bura i na krajnjem jugu, na otvorenom moru sjeverozapadni i zapadni vjetar pri čemu će more ondje biti umjereno valovito. Treba računati i na povećanu vjerojatnost za lokalne pljuskove, moguće i izraženije.


Od nedjelje sunčanije te postupno opet sve toplije. Puhat će sjeveroistočnjak i sjeverac. U utorak prolazno oblačnije uz mogućnost za kišu, ponegdje i grmljavinu, pri čemu će se temperatura zraka malo sniziti.


Na Jadranu bura, u nedjelju te opet u utorak mjestimice jaka s olujnim udarima. Prevladavat će sunčano i vruće, u utorak na sjevernom dijelu uz porast naoblake te malo nižu temperaturu, piše HRT.