Blagdan bez natječaja

Mrak Taritaš: O skandaloznom poslu s adventskim kućicama odlučio je isključivo Bandić

Hina

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Za 19 kućica koje Grad Split ima za Advent dobiti će više sredstava nego što će Grad Zagreb dobiti za preko 200 kućica. »I što će vam gradonačelnik odgovoriti – da je netko drugi odlučivao. Ma ne odlučuje nitko drugi, odlučuje isključivo on. Hoda ovim gradom, ima optužnice koje ima, sve je stavio u funkciju sebe i opstanka gospodina gradonačelnika, kako traži da ga se zove«, rekla je Mrak-Taritaš

Mrak-Taritaš U Zagrebu je sve moguće jer Bandić može što hoćeZAGREB – Predsjednica Kluba zagrebačkih gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš u četvrtak je, nakon informacije da je gradonačelnik bez natječaja trima tvrtkama dodijelio posao s kućicama na Adventu, izjavila da je u Zagrebu sve moguće jer Milan Bandić može što hoće.

»Kad mislite da je nešto nemoguće i nestvarno, onda dođete u Grad Zagreb i u njemu je sve moguće«, rekla je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare.


Ustvrdila je kako će za 19 kućica koje Grad Split ima za Advent dobiti više sredstava nego što će Grad Zagreb dobiti za preko 200 kućica.


»I što će vam gradonačelnik odgovoriti – da je netko drugi odlučivao. Ma ne odlučuje nitko drugi, odlučuje isključivo on. Hoda ovim gradom, ima optužnice koje ima, sve je stavio u funkciju sebe i opstanka gospodina gradonačelnika, kako traži da ga se zove«, rekla je Mrak-Taritaš.
Index piše da su tri tvrtke koje su povezane s Bandićem, bez natječaja od gradonačelnika Zagreba dobile najbolje pozicije na zagrebačkom Adventu te mogućnost da iznajmljuju kućice ugostiteljima po basnoslovnim cijenama.


Riječ je, piše Index, o tvrtkama Demo Rebus vlasnika Denisa Mohenskog, kojeg s gradonačelnikom Milanom Bandićem veže prijateljstvo s njegovim vozačem Zdravkom Krajinom, Kokoš ili jaje koja je povezana s Damjanom Ljuštinom, sinom Bandićeva dugogodišnjeg bliskog suradnika Duška Ljuštine, te Pepermint d.o.o. Tomislava Ricova, čija je sestra savjetnica gradonačelnika.


»Ovaj Advent i ove kućice su točno pokazatelj kako Bandić doživljava grad, da može što hoće. U jednom času tome zaista treba reći ‘dosta’«, poručila je Mrak-Taritaš.


Što se tiče izmjena zagrebačkog GUP-a kojem je Ministarstvo graditeljstva dalo »zeleno svjetlo«, rekla je da je sve to »jedna velika lakrdija«.


Odluku po kojoj je Ministarstvo malo daje, malo ne daje suglasnost, Mrak Taritaš je ocijenila presedanom koji će, nakon Grada Zagreba, onda vrijediti u Hrvatskoj za sve ostalo.


Ocijenila je da je glavna krivnja na premijeru Andreju Plenkoviću jer on daje gradonačelniku Bandiću da radi što hoće, ne samo vezano uz Advent nego vezano i uz GUP, a trpe uvijek svi građani.


Prijedloge rebalansa proračuna i proračun za 2020. Grada Zagreba, što će također biti na Gradskoj skupštini 9. prosinca, Mrak-Taritaš je rekla nazvala »jednom velikom šarenom lažom«.