GLAS

Mrak Taritaš apelira na Vladu da regulira vožnju električnim romobilima: ‘Opasni su’

Hina

Foto Zadarski list

Foto Zadarski listZAGREB Predsjednica Kluba zastupnika GLAS-a Anka Mrak Taritaš ponovno je u četvrtak apelirala na Vladu da izmjenama Zakona o sigurnosti prometa hitno regulirala vožnju električnim romobilima kako bi se prevenirale eventualne prometne nesreće.


Napravite izmjene zakona što hitnije, dok se nešto ozbiljno ne dogodi, istaknula je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare u Saboru nakon što je Vlada odbila zakonske izmjene kojima je GLAS predložio regulaciju vožnje električnim romobilima.


Uoči današnje saborske rasprave o zakonskom prijedlogu GLAS-a, pojasnila je kako su predložili da vozači romobila, koje se zakonski još uvijek tretira kao pješake, nose reflektirajuće prsluke i kacige i prikladno osvijetle romobile.
Klub zastupnika GLAS-a predložio je da se kretanje električnih romobila ograniči na područja kojima se mogu kretati biciklisti.


Zastupnica GLAS-a Nada Turina Đurić požalila se da je njihov prijedlog saborski Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu danas odbio s pet glasova “protiv” iako su predložili konkretna i uravnotežena rješenja za sve zainteresirane sudionike u prometu.


“Nedopustivo je da u jednoj pravnoj državi u 21. stoljeću vožnja tisuća romobilista nije regulirana, a rizici su veliki”, poručila je.