Domovinski pokret

Škoro: “Da, imam ambicija biti premijer. Vjerujem da će Penava uskoro donijeti odluku”

Hina

Miroslav Škoro i Nenad Matić / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Miroslav Škoro i Nenad Matić / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Na upit je li ponudio Penavi da bude nositelj izborne liste u svojoj izbornoj jedinici Škoro je odgovorio kako Penava prvo mora razriješiti svoj formalno pravni status sa HDZ-om i da će tek onda razgovarati s njim o uvjetima.Domovinski pokret Miroslava Škore i Zelena lista dogovorili su predizbornu koaliciju za predstojeće parlamentarne izbore, objavili su u utorak na zajedničkoj konferenciji za novinare.


„Potpisali smo koalicijski sporazum sa Zelenom listom koja me je podržala i u predsjedničkoj kampanji i drago nam je zbog toga jer Domovinski pokret također smatra da je pitanje zaštite okoliša i ekologije izuzetno važno”, izvijestio je Miroslav Škoro na konferenciji ispred parka Maksimir.


Izrazio je nadu da će zajedno sa Zelenom listom pronaći kvalitetna rješenja i zajedno stvoriti pobjedničku listu.
Predsjednik Zelene liste Nenad Matić izvijestio je da je Zelena lista izašla iz zagrebačke Gradske skupštine, vratila mandat i sada se okreće pripremama za parlamentarne izbore.


O pregovorima s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, Škoro je kazao kako je uvjeren da će on najkasnije sutra donijeti konačnu odluku ulazi li u Domovinski pokret.


Reakciju Andreja Plenkovića na Penavinu izjavu ocijenio je neprimjerenom jer, kako je kazao, država  je vlasnik Borova.


„Ne vidim čemu prijetiti jednom gradonačelniku i cijelom gradu i tvornici Borova na taj način”, kazao je Škoro napomenuvši da unutar HDZ-a postoje unutarstranački interesi ali da zbog toga ne trebaju trpjeti ni Vukovar, ni Borovo, ni radnici Borova.


Miroslav Škoro / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Miroslav Škoro / D. KOVAČEVIĆ


Na upit je li ponudio Penavi da bude nositelj izborne liste u svojoj izbornoj jedinici Škoro je odgovorio kako Penava prvo mora razriješiti svoj formalno pravni status sa HDZ-om i da će tek onda razgovarati s njim o uvjetima.


Škoro je naveo kako je puno HDZ-ovaca izašlo iz te stranke i prišlo Domovinskom pokretu, ali ne „kapitalaca” već „običnih ljudi” nezadovoljnih vodstvom HDZ-a.


Škoro je otkrio i kako je jedan od razloga prestanka razgovora s Mostom bila njihova želja da se Hrvatska teritorijalno podijeli što Domovinski pokret, kako je rekao, nema ambiciju. „Hrvatska je mala zemlja i ne vidim razloge za podjele”, kazao je .


U Slavoniji, dodao je, očekuje da će ponoviti dobar rezultat poput onog na predsjedničkim izborima.


Informacije da je Domovinski pokret razgovarao s HDZ-om ili SDP-om Škoro je nazvao spinovima i odlučno odbacio.


„U konačnici ćemo o tome razgovarati kada vidimo koliko mandata imamo..Pokazao sam da sam osoba koja je spremna razgovarati , primiti kritiku, promijeniti i mišljenje i ispričati se ali ne želim prejudicirati u tom smislu jer bi to bilo kontraproduktivno”, kazao je Škoro.


Potvrdio je da je kontaktirao i Marijanu Petir no da se još nisu ništa dogovorili, te da će se danas naći s predsjednikom HSP-a Karlom Starčevićem. Za Brunu Esih kazao je da s njom nije razgovarao.


Miroslav Škoro / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Miroslav Škoro / Foto: D. KOVAČEVIĆ


Za svog dugogodišnjeg prijatelja Ivu Enjingija koji je izašao iz Domovinskog pokreta kazao je kako je siguran da će s njim brzo sjesti i o svemu razgovarati. „On smatra da bi Domovinski pokret na izbore trebao ići samostalno a ja mislim da treba objediniti politički spektar koji je rascjepkan”, kazao je Škoro.


Otkrio je također da na izbornu kampanju Domovinski pokret planira potrošiti do dva milijuna kuna, a da očekuje i donacije , dok za kampanju ocjenjuje da će biti neobična jer su upute Stožera civilne zaštite konfuzne.


O datumu izbora, kazao je Škoro, odlučit će HDZ i SDP, a na upit ima li ambicija postati premijer odgovorio je potvrdno. „Imam, zašto da ne”, rekao je.