Gostovanje na Nova TV

Miroslav Škoro do kraja otvorio karte: Ipak bi koalirao s HDZ-om, ali pod uvjetom da Plenković ne bude premijer

P. N.

foto: Nel Pavletic/PIXSELL

foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Kad je HDZ u pitanju mislim da gospodin Plenković svojim izjavama i tim svojim pomalo bahatim nasilničkim ponašanjem koje manifestira u zadnje vrijeme, a i rezultatima, ne zavrjeđuje više biti premijer u Hrvatskoj, rekao je Škoro.Miroslav Škoro gostovao je na Dnevniku Nove TV, gdje je, odgovarajući na pitanja Mislava Bage, otkrio do kraja karte, rekao koliko mandata očekuje, s kime bi koalirao, a s kime ne bi. Ono što je kod Škore novost jeste da bi njegov Domovinski pokret koalirao sa HDZ-om, ali pod uvjetom da Andrej Plenković više ne bude premijer.


– Kad je HDZ u pitanju mislim da gospodin Plenković svojim izjavama i tim svojim pomalo bahatim nasilničkim ponašanjem koje manifestira u zadnje vrijeme, a i rezultatima, ne zavrjeđuje više biti premijer u Hrvatskoj, rekao je Škoro.


U Vladi u kojoj ne bi bio premijer, smatra estradni umjetnik i čelnik Domovinskog pokreta, Plenković bi mogao biti “jako dobar ministar vanjskih poslova”.


Neće s Pupovcem, Bandićem i HNS-om
Također, Škoro je rekao da očekuje osvajanje 23 do 24 mandata, a moguće je, smatra, da ih Domovinski pokret ima i preko trideset.


Njegovoj političkoj opciji, istaknuo je, kao koalicijski partneri ne odgovaraju “žetončići, gospodin Pupovac kao etnobiznismen, čovjek koji jednostavno i opet muti vodu…”


Škori je kao koalicijski partner nepoželjan i Milan Bandić, kao i HNS.


Na pitanje o koaliciji sa SDP-om, odnosno paltformom “Restart”, Škoro je odgovorio kako svoju političku opciju smatra posljednjom branom dolasku SDP-a na vlast.


Glasao za Plenkovića


Na koncu, na primjedbu novinara da nije uobičajen “takav eksperiment da manjinska stranka daje premijera”, Škoro je rekao:


“Znate šta, mnogo toga nije uobičajeno u ovoj politici, pogotovo u Hrvatskoj pa se to na kraju dogodi. Da je netko meni rekao da ću ja, koji sam glasovao za gospodina Plenkovića prije četiri godine, sada voditi jedan pokret protiv njega, ja to sam sebi ne bih vjerovao. Vi i ja ne bismo danas razgovarali, ne bi bilo puno toga što se dogodilo u zadnjih godinu dana da on dobro radi. On, nažalost, kao premijer to dobro ne radi i to treba javno reći.”