Žučna reakcija predsjednika

Milanović o mailu svoje supruge: ‘Ja bih poludio da je meni mama to napravila kad sam imao 17 godina’

Portal Novilist.hr

Foto Emica Elvedji PIXSELL

Foto Emica Elvedji PIXSELL

"Ne bih nikad pisao to pismo, niti bi se tim uopće bavio. Ja sam uvijek gledao na one koji imaju sve petice malo čudno i podbadao ih zbog toga"Zoran Milanović danas je u Vukovaru dao izjavu oko otkrića Jutarnjeg lista da je njegova supruga Sanja Musić Milanović izvršila pritisak na ravnateljicu zagrebačke Klasične gimnazije Zdravku Martinić-Jerčić kako bi se već zaključene dvije ocjene njezina mlađeg sina, nakon gotovo tjedan dana od završetka škole, iz četvorki promijenile u petice. Više o tome pročitajte OVDJE.


Ne baš biranim riječima obrušio se na izdavača Jutarnjeg Hanza Mediu, kojeg je u više navrata nazvao kriminalnom organizacijom, stečenom poslovnom prevarom.


“Očito netko tko nije bio baš odličan učenik, a tamo su ponavljači i propalice, netko si je dao jako puno truda. Zamislite, razgovarali su s DORH-om. Što se ne bave svinjarijama koje rade Banožić i Jandroković, koji zove oko lokala? Ja sam vidio da je moja supruga napisala mail i ostavila iza sebe brazdu duboku tri metra. U tom mailu navodi neke primjere i prigovore na račun profesorice matematike. Ja o tome ne znam i ne bavim se tim stvarima zbog delikatnosti. Naš mlađi sin ima 17 i pol godina i više nije dijete. Da je meni to mama napravila sa 17 i pol godina, ja bih poludio. Ali mama je mama”, rekao je Milanović.
Kaže da je on osobno za to da se roditelji obraćaju ravnateljima u pisanoj formi i da na ovaj način ostave trag iza sebe.


“Ne bih nikad pisao to pismo, niti bi se tim uopće bavio. Ja sam bio svim srcem za to da Marko ide u privatnu školu, iako su one zadnji izbor za mene, ali su neki način zaštite. U protivnom dolaziš na zub bandi, kojoj je jedini cilj srušiti mene”, dodao je.


Kaže da je on jedini pravi cilj napada.


“Imaš mail star dva tjedna u kojem se ona predstavlja i govori da to nema veze s ocjenama i da ne traži ništa. Kako se drukčije komunicira sa školom? Petice ili četvorke, kao da je bitno. Inače, ja sam uvijek gledao na one koji imaju sve petice malo čudno i podbadao ih zbog toga. Podbadam i svog sina kako je mene i moj otac. Fućkaš sve petice, koga boli uho za to? Inače moj sin je stipendist grada Zagreba i to je dobio na natječaju kao vrhunski sportaš. Da prolazi s 4 opet bi imao tu stipendiju. A zašto je Sanja imala potrebu istjerivati pravdu, to je njena stvar”, dodao je Milanović.


Kaže da je njegovu ženu jučer popodne nazvala Ana Hanžeković i upozorila ju “da se nešto sprema”. Inače bi je, nastavlja, prijavio SOA-i zbog uznemiravanja, ali ovako su ju – “samo blokirali”.


“Pozivam sve roditelje da to rade. Jer to je pravi način. A ne da Jandroković i Banožić zovu umjesto tebe neke službenice Državnih nekretnina. Za što još DORH nije pokazao interes. Evo, to ću reći Marku Milanoviću. Budi glup, loš, bistar i brz ko Bosut. Postat ćeš ministar”, ustvrdio je Milanović i naglasio da je mail poslan u trenutku kad je bila pretpostavka da se ocjene više neće mijenjati.


“Nemam pojma i živo mi se fućka za to”, odgovorio je na upit bi li ocjene bile promijenjene i bez maila.


Upitan je i zašto je dopis školi poslan s poslovnog maila Sanje Musić Milanović i je li to neki oblik prijetnje.


“Čime bi moja žena trebala prijetiti? Radi u HZJZ-u, što će prijetiti da će svi biti zaraženi covidom? Ako nešto napravite bit ćete na respiratorima. Sa službenog maila je poslala jer nema svoj privatni mail, jer smo siromašni i nemamo novca za to. Reći ću joj da otvori gmail na Kajmanskim otocima, da službe to malo teže nađu”, odvratio je.


“Moj sin ide u školu još godinu dana. A onda će se upisati u HDZ”, zaključio je Milanović.