#Mihakrozsedmu

Mihael Zmajlović nastavlja turu električnim biciklom u Samoboru, Žumberku, Ozlju i Kamanju

P. N.

Mihael Zmajlović / foto facebook

Mihael Zmajlović / foto facebook

Kampanja #Mihakrozsedmu započela je jučer u zagrebačkim Gajnicama, a njezin cilj je obići sedmu izbornu jedinicu te kroz razgovore s građanima od Zagreba do Novog Vinodolskog saznati postoje li teme i problemi koji su im zajednički

ŽUMBERAK Mihael Zmajlović, saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar zaštite okoliša,  nastavlja drugi dan svoje izborne turneje po sedmoj izbornoj jedinici u Samoboru, gdje je bio u 10 sati i susreo se sa građanima na samoborskom trgu. Tijekom dana tura se nastavlja kroz Žumberačko gorje, a zatim do Ozlja i završit će u Kamanju.


Kampanja #Mihakrozsedmu započela je jučer u zagrebačkim Gajnicama, a njezin cilj je obići sedmu izbornu jedinicu te kroz razgovore s građanima od Zagreba do Novog Vinodolskog saznati postoje li teme i problemi koji su im zajednički.


Zmajlović sedmu izbornu jedinicu obilazi električnim biciklom jer i inače biciklira, zagovara zdrav okoliš i čist promet, a kao ministar promovirao je i kroz projekte financirao njihovo korištenje u hrvatskim gradovima.
 


Kampanja će trajati tjedan dana, nakon Kamanja nastavlja se u Karlovacu i Dugoj Resi, Slunju, Ogulinu, Gorskom kotaru te Viškovu, Kastvu i Novom Vinodolskom. Završava u subotu, 13. lipnja u Jasterbarskom.


Tijekom ture, Mihael Zmajlović pričat će s građanima i o gospodarskom programu SDP-a na ovim parlamentarnim izborima, konkretnim idejama i mjerama te tražiti povratnu informaciju, komentar i savjet.


‘Ključni elementi gospodarskog programa su digitalizacija i digitalna transformacija gospodarstva i javne uprave koja mora postati standard i kroz koji će građani i gospodarstvo što brže, kvalitetnije i transparentnije dobivati dokumente koji su im potrebni i ne trošiti vrijeme na komunikaciju s upravom. Za to je potrebna i razvijena infrastruktura i to je sigurno izazov koji u krajevima Gorskog kotara treba riješiti’, poručuje Zmajlović.


‘Nadalje, dio programa je i zeleni razvoj Hrvatske, što podrazumijeva bolje gospodarenje otpadom, saniranje nelegalnih odlagališta, očuvanje prirode kao vrijednog turističkog resursa i planska poljoprivreda. To je tema koja je svima važna i u Zagrebu gdje postoje nelegalni divlji deponiji u Stenjevcu ili Botincu i u Viškovu gdje je još Sovjak. Upravo na primjeru grada Samobora i Žumberačkog gorja jasno se vidi koje sve pomake je SDP-ova Vlada napravila i u području sanacije odlagališta i brendiranja Parkova Hrvatske kao vrijednog prirodnog resursa’, piše u priopćenju Mihaela Zmajlovića.