Ukupno 418 oboljelih

Među deset oboljelih na respiratoru, jedan je i u Rijeci: U Hrvatskoj jutros još 36 potvrđenih slučajeva

P. N.

Foto pool FAH PIXSELL

Foto pool FAH PIXSELL

U ovom času nema značajnijeg pogoršanja stanja kod drugih bolesnika. Uzlazni krak krivulje je očekivan, nije nam lako svima skupa, no mislim da naš zdravstveni sustav i dalje dobro reagira na epidemiju, rekao je ministar Vili Beroš jutrosOd jučer u 16 sati do danas ujutro u Hrvatskoj ima 36 novopotvrđenih na koronavirus Covid-19 – ukupna brojka je 418 bolesnika. Dosad je u Hrvatskoj obavljeno 3.392 testiranja, a među njima je bilo 12 posto pozitivnih.


Prosječna dob oboljelih je 49,24 godine, a među njima je 57 posto muških pacijenata. U karanteni se trenutno nalazi preko 20 tisuća osoba, 150 ih se nalazi u karanteni, a locirano je i oko tri tisuće kontakata oboljelih, koji se nalaze pod nadzorom.


U ovom času se u Hrvatskoj na respiratoru nalazi deset pacijenata – sedam ih je u Zagrebu, dva u Osijeku, a jedan u Rijeci.
Prosječna živ dob 61 godina, većina ima druge bolesti i kronični su bolesnici. Njihova je prosječna dob 61 godinu.


– U ovom času nema značajnijeg pogoršanja stanja kod drugih bolesnika. Uzlazni krak krivulje je očekivan, nije nam lako svima skupa, no mislim da naš zdravstveni sustav i dalje dobro reagira na epidemiju, rekao je ministar Vili Beroš jutros.


Među oboljelima u Hrvatskoj je i 15 bolničkih liječnika, a jutros je objavljeno da su se zarazila i tri vojnika iz kontingenta OS RH koji se nalazi u Litvi. Tamo je u izolaciju stavljeno 39 naših vojnika.


Trenutni broj oboljelih u Primorsko-goranskoj županiji je 33. Ovdje vidite stanje po ostalim županijama.