Odluka predsjednice

Kolinda razriješila dužnosti Mirjanu Hrgu, ostaje bez prava da još godinu dana prima naknadu

Portal Novilist.hr

Foto Igor Soban/PIXSELL

Foto Igor Soban/PIXSELLJoš uvijek aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, čini se, neće se u ostatku mandata više baviti strateškom politikom, a niti odnosima s Hrvatskim saborom i Vladom. Naime, upravo je, doznaje Jutarnji, razriješila svoju savjetnicu za te poslove, Mirjanu Hrgu.


Bivša TV novinarka postala je savjetnica na Pantovčaku 16. siječnja 2019. Javna je tajna da se s predsjednicom razišla još tijekom ljeta, i htjela otići s Pantovčaka, ali je odluka bila odgođena dok ne završi kampanja i ne prođu izbori.


Budući da je Hrga razriješena osam dana prije nego što bi napunila godinu dana mandata na Pantovčaku, nema pravo kao državni dužnosnik na privilegij šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće. Ona sada ima pravo zatražiti punu plaću tri mjeseca i pola plaće iduća tri mjeseca do početka ostvarivanja plaće po drugoj osnovi.
– To je bio dogovor između mene i predsjednice, kada završe izbori da ja odlazim i za mene je to završena priča, poručila je Hrga za Jutarnji.