Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Joško Klisović o ogromnim primanjima: Na prvom sastanku s Tomaševićem tražit ću smanjenje plaće

Hina

NL arhiva

NL arhiva

"Smatram da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba, stoga ću na svome prvom sastanku s gradonačelnikom Tomaševićem tražiti korekciju odnosno smanjenje plaće", napisao je KlisovićNovi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine SDP-ov Joško Klisović najavio je u subotu da će na svom prvom sastanku s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem tražiti smanjenje plaće jer smatra da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika.


“Smatram da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba, stoga ću na svome prvom sastanku s gradonačelnikom Tomaševićem tražiti korekciju odnosno smanjenje plaće”, napisao je Klisović na svom facebook profilu.


Kaže i kako će u sklopu revizije voznog parka Grada Zagreba također tražiti da vozilo za službene potrebe predsjednika Gradske skupštine bude primjereno potrebama, a nikako ne luksuznije od onoga kojim se koristi za službene potrebe gradonačelnik Zagreba.
“Plaća predsjednika Gradske skupštine, odnosno osnovica i koeficijent definirani su važećim propisima, a automobil koji za službene svrhe koristi predsjednik Gradske skupštine sam zatekao preuzimanjem dužnosti”, napisao je na facebooku Klisović.


Ovogodišnjim izmjenama zakona o lokalnoj upravi, srezane su naknade koje mogu primati zastupnici ili vijećnici, ali i predsjednici i potpredsjednici vijeća i skupština.


No, novoizabarni predsjednik Gradske skupštine u Zagrebu Joško Klisović imat će plaću veću od one gradonačelnika Tomislava Tomaševića i tek oko tisuću kuna manju od premijera Andreja Plenkovića, javlja televizija N1.


Uz to ima i pravo na korištenje službenog sutomobila sa službenim vozačem 24 sata dnevno.


 


Plaća bi mu trebala iznositi 31.662 kune bruto, a od toga bi Klisović trebao mjesečno dobiti 21.228 kuna neto, javlja televizija N1.