HAK

Jak vjetar otežava promet, od Delnica do Rijeke autocestom mogu samo osobni auti

Hina

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-RijekaVjetar i jutros otežava cestovni i pomorski promet, a kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, javlja Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; Paški most, izvijestio je HAK u 9 sati.


Na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.


Trajekt na liniji 334 Porozina–Brestova ne prevozi kamp prikolice, autobuse i kamione iznad 3 tone nosivosti.